Lovitură pentru Ungaria. Comisia Europeană a făcut anunțul, după decizia maghiarilor

Lovitură pentru Ungaria. Comisia Europeană a făcut anunțul, după decizia maghiarilor

Începând de mați, Ungaria și-a închis frontierele pentru cetățenii străini. În urma deciziei Comisia Europeană a făcut un anunț.

Ce a anunțat Comisia Europeană după decizia maghiarilor

Marți, Ungaria a închis frontierele pentru cetățenii străini, însă, luni seară a anunțat unele excepții pentru turiștii din Cehia, Slovacia și Polonia. Accesul este permis doar celor care au fost testați de curând, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus.

În urma acestei deciziei, Comisia Europeană a atenționat guvernul din Ungaria, în legătură cu orice discriminare bazată pe naționalitate, făcând apel și la importanța ”Integrității Spațiului Schengen”.

Scrisoarea trimisă către Viktor Orban

Didier Reynders, Comisarul european pentru Justiție, a anunțat pe Twitter că a trimis o scrisoare în acest sens guvernului Viktor Orban.

„Astăzi, (comisarul european pentru Afaceri Interne) Ylva Johansson și cu mine am trimis o scrisoare guvernului ungar în care reamintim importanța (păstrării) integrității Spațiului Schengen și aplicării de măsuri la frontiere în mod nediscriminatoriu pentru toți cetățenii și rezidenții din UE”, a scris pe Twitter comisarul belgian.

„Orice măsură care nu va respecta aceste principii fundamentale ale dreptului european va trebui, bineînțeles, retrasă imediat”, a adăugat el. Comisarii ar urma să discute cu autoritățile ungare pentru a obține „mai multe informații”.

Discriminarea pe bază de naționalitate

„Nu este posibil să existe o discriminare pe bază de naționalitate între cetățenii europeni„, a precizat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în timpul conferinței de presă zilnice.

Clădire cu steagurile statelor Uniunii Europene
Lovitură pentru Ungaria. Comisia Europeană a făcut anunțul, după decizia maghiarilor

În contextul restricțiilor de mișcare adoptate de statele membre, în încercarea de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană promite o mai bună coordonare între statele membre UE și o armonizare a criteriilor pentru definirea zonelor de risc.

Propuneri în acest sens au fost prezentate de către executivul european, iar cele mai importante dintre ele au fost reluate de președinția germană a UE într-un document care urmează să le fie înaintat miercuri ambasadorilor celor 27 de state membre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI