Lovitură pentru românii din Marea Britaniei. Ce se întâmplă după Brexit

Lovitură pentru românii din Marea Britaniei. Ce se întâmplă după Brexit
Efecetele Brexit-ului: Ce se întâmplă cu salariul minim al românilor din Marea Britanie?

Urmările Brexit-ului pentru românii din Marea Britaniei încep deja să se simtă. Ce se schimbă pentru aceștia? Vor urma să piardă mulți bani!

Efectele Brexit-ului: Românii vor pierde mulți bani

Prima veste proastă pentru români, după Brexit. De la 1 februarie 2020, Marea Britanie va ieși oficial din Uniunea Europeană. Decizia nici nu s-a finalizat încă, dar veștile proaste au început deja să apară. Din păcate, românii vor urma să piardă mulți bani, pentru că salariul minim va urma să scadă. Decizia aceasta îi va aduce acasă pe mulți dintre ei, majoritatea fiind plecați nu de dragul locului, ci din dorința unui trai mai bun.

Anunțul autorităților a venit ca un trăsnet pentru toți românii din Marea Britanie, mai ales că diferența este una mare. De la 1 februarie, emigranții din Regatul Unit vor primi cu 4.400 de lire mai puțin pe an față de cât primesc acum. În acest context, salariul minim urmează să coboare la 25.600 de lire pe an, potrivit Comitetului de Consultanță pentru Migrație. Măsura în cauză, va fi adoptată pentru sporirea cu prioritate a angajării cetățenilor britanici, nemaiacordând prioritate celor veniți din Uniunea Europeană. Subliniem faptul că politica aferentă va intra în vigoare din anul 2021.

Prima lovitură pentru românii din Marea Britanie. Salariul minim se va reduce
Prima lovitură pentru românii din Marea Britanie. Salariul minim se va reduce

„Românii vor continua să beneficieze de roaming”

„Cu toate că Brexit-ul are loc, românii vor continua să beneficieze de roaming la tarife naţionale în Marea Britanie, precum şi de plafoanele tarifare aplicabile la nivel european pentru apelurile şi SMS-urile transmise din România către numerele de telefon din Marea Britanie, până, cel puţin, la 31 decembrie 2020. Acordul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Acordul Brexit) prevede o perioadă de tranziţie până la finalul anului, în care cele mai multe dintre reglementările europene continuă să se aplice în relaţiile dintre cele două părţi. Negocierile ulterioare dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie vor stabili ce se întâmplă după 31 decembrie 2020”
Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM

Urmăriți Playtech.ro și pe