Efectele BREXIT-ului, și în România. Mașinile cu volan pe dreapta, interzise

Efectele BREXIT-ului, și în România. Mașinile cu volan pe dreapta, interzise

Mașinile cu volan pe dreapta vor ajunge pe cale de dispariție, la nivelul României. În acest mod, în viitorul nu foarte îndepărtat, astfel de autoturisme vor putea fi considerate o raritate. Este unul dintre efectele secundare ale BREXIT-ului din Anglia, resimțit și-n țara noastră.

Efectele BREXIT-ului, și în România. Mașinile cu volan pe dreapta, interzise

Deținătorii de mașini cu volan pe dreapta se pot considera norocoși… și nu prea, în momentul de față. Odată cu intrarea în vigoare a normativelor transmise de Marea Britanie, autovehiculele de acest gen, nu vor mai ajunge până în România. Mașinile urmează chiar să fie interzise, ca un efect colateral al BREXIT, transmis cei de la adevărul.ro.

Efectele BREXIT-ului, și în România. Mașinile cu volan pe dreapta, interzise
Efectele BREXIT se vor putea vedea și la nivelul României. Mașinile cu volan pe dreapta vor ajunge pe cale de dispariție

Mai exact, adoptarea acordului în ceea ce ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, vine cu o serie de vești nu foarte bune pentru șoferii români care dețin astfel de mașini, ce au volanul în partea dreaptă. Deținătorii de astfel de mașini nu vor mai putea să le utilizeze, decât dacă trec înainte pe la Registrul Autor Român (RAR) pentru reomologarea acestora. E un procedeu ce presupune, potrivit legislației în vigoare, și o vizită pe la mecanic. Asta deoarece este obligatorie și modificarea instalațiilor de direcție, cea electrică, dar și de frânare.

Va reprezenta o operațiune costisitoare pentru majoritatea proprietarilor de mașini din România cu volan în partea dreaptă. Autoturismul va fi modificat în acest sens până când mașina este una cu volanul pe partea stângă. Pentru o asemenea transformarea a vehiculului, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunare nu mai puțin de 2.000 de euro.

Totodată, mașinile cu volan pe dreapta ce sunt aduse fie din Marea Britanie, fie din Irlanda, se vor putea înmatricula în aceleași condiții ca până în prezent, până la final de 2020. Reglementările ulterioare urmează să fie aduse în anul 2021, anunță cei de la Registrul Auto Român.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI