Lovitură pentru Raed Arafat, după filmările ascunse de la Colectiv. Celebrul medic se va confrunta penal

Lovitură pentru Raed Arafat, după filmările ascunse de la Colectiv. Celebrul medic se va confrunta penal

Secretarul de stat Raed Arafat primește o lovitură foarte grea, după ce s-a aflat de filmările secrete de la Colectiv. Asta deoarece atât împotriva lui, cât și-n ceea ce-i privește și pe ceilalți sefi ai IGSU, a fost depusă o plângere penală. Aceștia sunt acuzați că nu au transmis procurorilor imaginile surprinse în noaptea de 30 octombrie 2015, cu sosirea primelor echipe de salvatori.

Lovitură pentru Raed Arafat, după filmările ascunse de la Colectiv

Plângerea a fost depusă vineri, pe 25 octombrie, după ce cu doar o zi în urmă au fost oferite publicității cele 20 de minute de pe o filmare ce datează din noaptea tragediei de la Colectiv. Grupul civic Reset a depus o plângere penală împotriva șefilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Aceștia sunt acuzați de ascundere de probe video și tăinuire, fiind vorba despre primele minute ale intervenției de la incendiul în urmă căruia au murit 64 de persoane, în clubul Colectiv, din Capitală. Anunțul legat de depunerea acestei plângeri împotriva lui Raed Arafat a fost făcut pe pagina de Facebook a organizației.

Lovitură pentru Raed Arafat, după filmările ascunse de la Colectiv. Celebrul medic se va confrunta penal
Cele 20 de minute cu intervenția primelor echipe la Colectiv au fost făcute publice, cu o zi în urmă

„În urma dezvăluirilor de ieri în care am aflat cu stupoare că șefii IGSU a tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU:

  • Raed Arafat
  • Orlando Șchiopu
  • Mihai Guță

pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim.”, arată plângerea penală depusă de Grupul civic Reset, potrivit Mediafax.

Urmăriți Playtech.ro și pe