Lovitură pentru milioane de români care stau la bloc. Oficial, este obligatoriu de la 1 ianuarie

Lovitură pentru milioane de români care stau la bloc. Oficial, este obligatoriu de la 1 ianuarie
Ce trebuie să știe toți românii care stau la bloc

Milioane de români care stau la bloc se confruntă cu vești dureroase! Începând cu 1 ianuarie 2022, toți o să fie nevoiți să facă anumite schimbări, altfel riscă să fie sancționați. Ce se întâmplă, de fapt? Toate detaliile:

Ce trebuie să facă românii începând cu 1 ianuarie 2022

Repartitoarele de căldură o să devină obligatorii de la 1 ianuarie 2022 pentru locuințele care sunt branșate la sistemele centralizate de termoficare din țară. Cei care locuiesc la bloc trebuie să se asigure că recurg la acestea pentru a nu fi sancționați de către autorități.

Totuși, chiar dacă se știe că repartitoarele de căldură o să fie folosite începând cu 1 ianuarie 2022, însă nu se știe ce sancțiuni o să fie aplicate pentru oamenii care nu acceptă aceste schimbări atunci când vine vorba despre locuința lor de la bloc, potrivit Adevărul.

„Legea 325 s-a modificat şi prevede obligativitatea ca toţi consumatorii branşaţi la sistemul de termoficare, în România, nu doar în Braşov, să aibă montate repartitoare de costuri.”, a transmis directorul Serviciului Public Local de Termoficare din Braşov, Mircea Marin.

„Serviciul Public Local de Termoficare nu este abilitat”

Din păcate, serviciile de termoficare nu pot să monteze repartitoarele, iar firmele care sunt acreditate pentru a se ocupa de acest lucru sunt puține la număr. Spre exemplu, în Brașov există o singură companie care se poate ocupa de așa ceva.

„Serviciul Public Local de Termoficare nu este abilitat şi nici nu ar avea cum să fie abilitat în a monta astfel de repartitoare pentru că, practic, ar apărea un conflict de interese dacă SPLT le-ar monta, SPLT le citeşte, SPLT le facturează, SPLT le încasează.”, a adăugat Mircea Marin.

Ce costuri o să suporte românii

Din păcate, în prag de iarnă, românii se confruntă cu multe probleme și se tem că o să fie nevoiți să scoată mai mulți bani pentru a se asigura că locuințele lor respectă regulile privind repartitoarele de căldură începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Costurile ar putea să crească în momentul în care o să se apropie termenul limită pentru montarea repartitoarelor. Românii trebuie să plătească și acum sume frumoase, mai ales dacă au un apartament cu mai multe camere, căci un repartitor trebuie să fie montat pe fiecare calorifer din locuință.

Cei care stau la bloc o să fie nevoiți să plătească o anumită sumă lunar pentru citirea contoarelor. Români care nu acceptă aceste lucruri ar putea să primească amenzi usturătoare. Legea nu are norme de aplicare momentan, însă ele o să apară cât mai curând pentru a vedea ce se întâmplă cu exactitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI