08 mai 2024 | 16:55

Lovitură pentru ÎPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc, sunt mulți bani la mijloc VIDEO

News
Lovitură pentru ÎPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc, sunt mulți bani la mijloc VIDEO
ÎPS Teodosie: „Dacă mă mai cheamă, vin, deși nu prea am de ce”

Ca urmare a unor investigații pornite anul trecut, procurorii DNA au reușit să insutrmenterze cazul, iar astăzi asistăm la o lovitură pentru ÎPS Teodosie, fiind trimis în judecată de DNA, care precizewază și ce acuzații i se aduc, fiind vorba de mulți bani la mijloc.

Lovitură pentru ÎPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA

În urma investigațiilor, procurorii DNA din județul Constanța au decis să-l trimită în judecată pe ÎPS Teodosie, acuzațiile fiind de corupție și „săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”.

Doarul în care a fost dispusă trimiterea în judecată are legătură cu presupusa înțelegere dintre prelat și un potențial om de afaceri. Încă din primele zile ale acestui an, ÎPS Teodosie a mers la DNA, fiindu-i aduse la cunoștință acuzațiile și calitatea de inculpat în acest dosar.

Tot atunci prelatul declara că „Ce mi s-a adus la cunoștință? Mai nimic. Dacă mă mai cheamă, vin, deși nu prea am de ce. Nu m-au întrebat nimic și n-am ce să vă spun”.

În cursul zilei de astăzi, dosarul în care este acuzat de „săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, a fost trimis către Curtea de Apel Constanța pentru soluționare, urmând ca magistrații să stabilească un prim termen pentru acest dosar.

Ce acuzații i se aduc, sunt mulți bani la mijloc

În dosarul trimis astăzi, procurorii DNA fac precizările cu privire la calitatea de inculpat în dosar a ÎPS Teodosie, și precizează ce acuzații i se aduc:

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

(…) Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se arată într-un comunicat DNA Constanța.

Ce spunea în ianuarie ÎPS Teodosie despre acuzațiile procurorilor DNA

Deși există și o filmare cu discuția dintre cei doi suspecți și ÎPS Teodosie, cel din urmă nu recunoștea faptele. Ba mai mult, în decembrie 2023, când era audiat din nou, acesta declara despre ancheta DNA că:

„Nu e nicio urmărire. Se fac niște verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu știu de așa ceva. Nu umblu cu supoziții, nu mă interesează ce este. Eu sper că nu este nicio problemă”, a declarat ÎPS Teodosie într-o intervenție televizată la Antena 3 CNN.

Rămâne de așteptat primul termen în acest dosar și vom vedea atunci care va fi cursul anchetei și al procesului intentat de DNA împotriva ÎPS Teodosie.

Parteneri
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Redactia.ro
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Spynews
Rămas bun, MAESTRE! Marele actor al ţării a murit. Sperau cu toții că va scăpa
Capital.ro
Voucherele de vacanță 2024 se impozitează cu 20%. Sumele pe care angajaţii le vor pierde din salarii
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
Mediaflux
Pensia pe care o va primi un român care a muncit 35 de ani. Cum poți face recalcularea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro