05 dec. 2023 | 17:56

Ce spune ÎPS Teodosie despre ancheta DNA: „Nu mă interesează ce este”. Reacţia Patriarhiei

News
Ce spune ÎPS Teodosie despre ancheta DNA:
ÎPS Teodosie, despre urmărirea penală anunțată de DNA. Prima reacție a Arhiepiscopului Tomisului: "Nu mă interesează ce este".

ÎPS Teodosie a avut o primă reacție privind punerea lui sub acuzare de către procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru cumpărare de influență. Arhiepiscopul Tomisului susține că oamenii legii fac doar verificări privind speța în cauză. Mesajul transmis de Patriarhie.

ÎPS Teodosie, urmărit penal de DNA

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au anunțat marți, 5 decembrie 2023, că ÎPS Teodosie – pe numele real,  Teodosie Petrescu – a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență. Liderul religios este urmărit penal, potrivit celor mai recente informații comunicate de oamenii legii.

Înalt Prea Sfințitul ar fi promis unui om de afaceri o sumă de peste 30 de mii de euro, în baza unei înțelegeri făcute în contextul unor lucrări de construcție sau renovare a instituțiilor religioase aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului, după cum a informat DNA.

Citește și: Cine este ÎPS Teodosie, prelatul urmărit de DNA pentru cumpărare de influenţă. Arhiepiscopul Tomisului, un personaj controversat

Reacția Arhiepiscopul Tomisului

Aflat în mijlocul unui nou scandal de natură penală, ÎPS Teodosie a avut și o primă reacție. Arhiepiscopul Tomisului a susținut că nu există nicio urmărire penală, oamenii legii efectuând doar câteva verificări în speța explicată. Liderul religios a mai precizat că nu există nicio probă la dosar.

„Nu e nicio urmărire. Se fac niște verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu știu de așa ceva. Nu umblu cu supoziții, nu mă interesează ce este. Eu sper că nu este nicio problemă”, a declarat ÎPS Teodosie într-o intervenție televizată la Antena 3 CNN.

Patriarhia susține acțiunea DNA

Biserica Ortodoxă Română a fost tulburată de anunțul făcut de către procurorii DNA. Nu este însă primul scandal de natură penală în care este implicat ÎPS Teodosie. Liderul religios a mai avut probleme cu legea și în trecut, majoritatea dosarelor fiind însă clasate, iar acuzații fiind achitați de pedepse.

Patriarhia Română a intervenit, de asemenea, în situația de față, explicând că autoritățile judiciare sunt responsabile să verifice fiecare caz real de corupție. Combaterea unor astfel de fapte este esențială și, în primul rând, morală, au transmis reprezentanții instituției, într-un comunicat.

Citește și: Cum a reacționat Patriarhia Română, după ce IPS Teodosie l-a lăudat pe Putin. Precizări importante

„Este, în primul rând, o datorie morală”

„Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală”, a transmis Patriarhia, explicând că împlinirea acestei datorii onorează, în timp ce neîmplinirea ei dezonorează.

Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale, au mai precizat reprezentanții Patriarhiei Române.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
UE a dat ordin. Vine pedeapsa pentru România. Românii vor plăti din proprii bani
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro