Lovitură pentru Gabriela Firea. Gigi Becali și-a dat fina în judecată. Ce i-a făcut primarul Capitalei

Lovitură pentru Gabriela Firea. Gigi Becali și-a dat fina în judecată. Ce i-a făcut primarul Capitalei
Gabriela Firea a fost dată în judecată de Gigi Becali

Gabriela Firea a primit o lovitură grea din partea lui Gigi Becali. Nașul ei de cununie a dat-o în judecată pentru 680.000 de euro într-un litigiu care datează din anul 2010. Totul a pornit de la despăgubirile pe care Primăria Capitalei i le datorează patronului FCSB în urma exproprierii unui teren.

Gabriela Firea a fost dată în judecată de Gigi Becali

Lui Gigi Becali nu îi mai merg lucrurile așa cum și-ar dori pe plan sportiv. FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League în acest sezon, iar în Liga 1 se află abia pe locul 9 după 10 etape disputate. Și pentru că banii nu cad din cer, Becali și-a amintit că are de recuperat o datorie de la fina lui, Gabriela Firea. Primăria Capitalei trebuie să îi dea 680.000 de euro cu titlu de despăgubiri în urma exproprierii unui teren.

Latifundiarul din Pipera și-a pierdut răbdarea și a decis să o dea în judecată pe Gabriela Firea, care ar urma să se prezinte la audieri în fața judecătorilor în calitate de primar al municipiului București. Dosarul a fost înregistrat în urmă cu 4 zile, iar judecătorii urmează să decidă când va avea loc primul termen în acest proces.

Gigi Becali este nașul Gabrielei Firea
Gigi Becali este nașul Gabrielei Firea

„Litigiul are ca obiect contestarea despăgubirilor datorate reclamantului în urma exproprierii pentru cauza de utilitate publică a unui teren în suprafață de 1.733 metri pătrați. Valoarea despăgubirilor solicitate de reclamant este de 14.869.486 lei (2.000 EUR/mp). Instanța de fond a stabilit cuantumul despăgubirilor la 4.598.140 lei (595 EUR/mp). Instanța de apel a admis apelul Municipiului București și a stabilit valoarea despăgubirilor la 3.409.000 lei (446 EUR/mp) și cheltuieli de judecată în sarcina lui Becali George.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de George Becali şi a trimis apelul spre rejudecare la Curtea de Apel București. Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul şi a schimbat în parte sentința civilă nr. 1737/28.09.2012, în sensul că a stabilit cuantumul despăgubirilor la suma de 4.205.798,64 lei şi a obligat intimatul reclamant să plătească apelantei pârâte cheltuieli de judecată în sumă de 3.000 lei, reprezentând onorariu de expertiză. Primăria Municipiului Bucureşti a declarat recurs la Înalta Curte de Casație şi Justiţie, iar recursul a fost admis, decizia recurată fiind casată iar cauza trimisă spre rejudecare către Curtea de Apel Bucureşti”, se arată într-un document.