Vestea pe care au primit-o copiii în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Vestea pe care au primit-o copiii în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea
Ce veste au primit copiii în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Într-o postare pe Facebook, edilul general anunța că a semnat cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 de milioane de euro.

Ce veste au primit copiii, în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea anunță că lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” vor începe sâptămâna viitoare. Primăria spune că durata execuției contractului va fi de 2 ani. Lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea” vor costa peste 73 de milioane de euro, fără TVA. Costul total al proiectului este de circa 122 de milioane de euro.

„Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiții ‘Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea’ un proiect esențial de fluidizare a traficului din zonă! Mă bucur că, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei, reușim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani!”, a spus Firea.

Cum va arăta noua arteră

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spatii verzi între acestea și partea carosabilă, precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri. Totodată, se va mai realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

„Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate”, a declarat primarul general.

Cum va arăta noua arteră de circulație din București.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea a dat o veste copiilor în prima zi de școală.

Când vor începe lucrările

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat că lucrările pentru Prelungirea Ghencea – Domnești vor începe  pe 9 septembrie, adică chiar în prima zi de școală. Toată lumea se așteaptă ca cele două evenimente: reînceperea școlii și începerea lucrărilor din cadrul proiectului „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” să transforme traficul într-unul infernal.

Conform aceleiași surse, procedurile de realizare a acestui obiectiv de investiții au fost demarate la începutul anului 2018, iar în luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul între Primaria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție. În septembrie 2018, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții.