09 sept. 2019 | 07:16

Vestea pe care au primit-o copiii în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Știri generale
Vestea pe care au primit-o copiii în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea
Ce veste au primit copiii în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Într-o postare pe Facebook, edilul general anunța că a semnat cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 de milioane de euro.

Ce veste au primit copiii, în prima zi de școală de la Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea anunță că lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” vor începe sâptămâna viitoare. Primăria spune că durata execuției contractului va fi de 2 ani. Lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea” vor costa peste 73 de milioane de euro, fără TVA. Costul total al proiectului este de circa 122 de milioane de euro.

„Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiții ‘Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea’ un proiect esențial de fluidizare a traficului din zonă! Mă bucur că, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei, reușim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani!”, a spus Firea.

Cum va arăta noua arteră

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spatii verzi între acestea și partea carosabilă, precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri. Totodată, se va mai realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

„Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate”, a declarat primarul general.

Cum va arăta noua arteră de circulație din București.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a dat o veste copiilor în prima zi de școală.

Când vor începe lucrările

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat că lucrările pentru Prelungirea Ghencea – Domnești vor începe  pe 9 septembrie, adică chiar în prima zi de școală. Toată lumea se așteaptă ca cele două evenimente: reînceperea școlii și începerea lucrărilor din cadrul proiectului „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” să transforme traficul într-unul infernal.

Conform aceleiași surse, procedurile de realizare a acestui obiectiv de investiții au fost demarate la începutul anului 2018, iar în luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul între Primaria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție. În septembrie 2018, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro