Lovitură pentru Elena Udrea, la 4 luni după revenirea în România. Are din nou probleme cu justiția

Lovitură pentru Elena Udrea, la 4 luni după revenirea în România. Are din nou probleme cu justiția
Lovitură pentru Elena Udrea, la 4 luni după revenirea în România. Are din nou probleme cu justiția

Elena Udrea s-a prezentat, marți, la Curtea de Apel București, unde s-a judecat un nou termen în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Fostul ministru al Turismului a oferit prima reacție, după ce Comisia Europeană a precizat, într-un răspuns transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, că decizia CCR privind completurile de 5 judecători poate fi aplicată în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a avut un nou termen la Curtea de Apel București

Potrivit unui document prezentat de avocatul Elenei Udrea, Comisia Europeană a precizat că decizia CCR privind completurile de 5 judecători poate fi aplicată, întrucât legislaţia europeană nu interzice. Acesta a precizat că răspunsul venit de la Comisia Europeană poate avea ca efect repunerea pe rol a dosarului Gala Bute.

„Noutatea în această procedură este poziţia Uniunii Europene care a fost exprimată în dosarul de care v-am vorbit, prin Comisia European. Acesta este răspunsul oficial al Comisiei Europene în dosarul nostru de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care spune că instanţa naţională, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să respecte deciziile Curţii Constituţionale conform dreptului intern, pentru că dreptul Uniunii Europene nu interzice acest lucru. Consecinţa din punctul meu de vedere ar fi respingerea sesizării formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi repunerea pe rol a cauzei. Iar în virtutea deciziilor Curţii Constituţionale trebuie rejudecate acele cauze, undeva în primăvara anului viitor vom avea o soluţie în această cauză”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a dezvăluit când se va întoarce Alina Bica în România

Prezentă la Curtea de Apel, marți, unde s-a judecat un nou termen în dosarul cu privire la finanțarea campaniei electorale din 2009, Elena Udrea a oferit prima reacție cu privire la decizia care poate duce la rejudecarea dosarului Gala Bute.

„Comisia Europeană recomandă Curții de Justiție a UE să respingă solicitarea ÎCCJ pentru că, spune Comisia Europeană, decizia unei Curți Constituționale dintr-o țară membră a UE nu încalcă vreo prevedere a tratatelor europene. Asta este ceea ce-mi doresc cel mai mult, să mă rejudec în acest dosar, așa cum este corect. Faptul că am fost judecată la ÎCCJ de un complet după ce s-a dovedit că a fost compus ilegal prin faptul că au fost aduși judecători care nu au fost trași la sorți, au fost aduși judecători cu dedicație în cazul meu. Mă refer cel puțin la judecătorul Ionuț Matei, spre exemplu”, a declarat Elena Udrea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI