Lovitură pentru Elena Udrea! I s-a pus sechestru pe avere. Decizie de ultimă oră

Lovitură pentru Elena Udrea! I s-a pus sechestru pe avere. Decizie de ultimă oră
Lovitură pentru Elena Udrea! I s-a pus sechestru pe avere

Urmează o perioada grea pentru Elena Udrea. A început judecarea pe fond și i-a fost pus sechestru pe avere. Decizie de ultimă oră!

Începe judecata în dosarul Hidroelectrica. Inculpați: Elena Udrea şi Dan Andronic

Judecătorii au constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de Direcția Națională Anticorupție. Oamenii legii au decis începerea judecății în dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru este acuzat de trafic de influență și spălarea banilor, iar jurnalistul Dan Andronic de mărturie mincinoasă.

Lovitură pentru Elena Udrea! I s-a pus sechestru pe avere. Decizie de ultimă oră
Elena Udrea și Adrian Alexandrov

Cei doi au fost trimiși în judecată, în acest dosar, în 2015, de către DNA. În 2011, Udrea ar fi acceptat promisiunea făcută de un afacerist, prin intermediari, de a primi 5.000.000 USD pentru a influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate.

„Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, acuzele DNA.

I s-a pus sechestru pe avere

În luna februarie a anului 2019, dosarul fusese retrimis la DNA, după ce judecătorii de la ÎCCJ au dispus anularea unor probe și îndepărtarea lor de la dosar.

Un judecător de la Curtea de Apel a respins toate excepțiile și cererile Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica și a constatat legalitatea probelor strânse de procurorii DNA. Mai mult, magistratul a dispus instituirea sechestrului pe averea fostului ministru, până la concurența sumei de 4.700.000 de euro, în vederea confiscării speciale.

Instanța

”În baza art. 345 al. 1 şi 2 C.pr.pen. respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin. În baza art. 346 al. 2 C.pr.pen. constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 604/P/2017 din 18.12.2017 al PÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat. În baza art. 249 C.pr.pen. rap. la art. 32 din Legea nr. 656/2002 şi art. 20 din Legea nr. 78/200 dispune instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale inculpatei Udrea Elena Gabriela, până la concurenţa echivalentului în lei a sumei de 4.700.000 euro, în vederea confiscării speciale” – decizia instanței, care nu este definitivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI