01 oct. 2020 | 10:30

Lovitură pentru Casa de Sănătate. Ce a reușit o femeie în instanță

Știri generale
Lovitură pentru Casa de Sănătate. Ce a reușit o femeie în instanță
Lovitură pentru Casa de Sănătate. Ce a reușit o femeie în instanță

În România, se poate orice și oricum, dar se întâmplă ca uneori să existe oameni care să își facă dreptate. O femeie a reușit să dea o lovitură în instanța de judecată, într-un proces cu Casa de Sănătate.

Lovitură pentru Casa de Sănătate

Publicația ”Monitorul de Botoșani” relatează evenimentele care au dus la câștigarea în instanță a unui proces intentat de statul român unei tinere femei din Botoșani. Povestea începe cu 10 ani în urmă. O studentă din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi decide să plece în Italia, în vara lui 2010.

Odată ajunsă acolo, pe 14 iulie, se prezintă la un spital din Italia, din regiunea Umbria. Tânăra femeie acuza febră, dureri abdominale și vărsături. A fost consultată de medicii de gardă, dar a fost trimisă acasă. Tânăra Ioana G povestește că starea i s-a agravat, fiind nevoită să revină la spital.

Medicii decid să o opereze, dar Ioana G trebuia să facă dovada faptului că era asigurată la Casa de Sănătate din România.

Lovitură pentru Casa de Sănătate. Ce a reușit o femeie în instanță

Lovitură pentru Casa de Sănătate: o tânără din Botoșani câștigă procesul cu Casa de Sănătate

A fost spitalizată o săptămână în spitalul italian, pe baza asigurării de sănătate și a cardului care, după cum precizează publicația, i-a expirat la începutul anului următor.

În aprilie, anul următor, oficialii spitalului italian trimit către Casa de Sănătate documentele și devizul de plată. Reprezentații Casei de Sănătate spun că s-a făcut decontul facturii trimise de spitalul din Italia.

Ce a reușit o femeie în instanță

Numai că, la 9 ani de la acest moment Ioana G se trezește a fi dată în judecată de Casa de Sănătate Iaşi. Aceștia cereau prin instanță ca tânăra să returneze sumele plătite către italieni, justificarea fiind că nu ar fi fost asigurată. După o fugă nebună după actele doveditoare Ioana G are câștig de cauză la tribunal.

Judecătoria Botoşani i-a dat câştig de cauză tinerei. Conform magistraților botoșăneni, acţiunea Casei Asigurărilor de Sănătate Iaşi este respinsă ca prescrisă.

Ba mai mult, instituţia va trebui să-i plătească botoşănencei şi cheltuielile de judecată, respectiv 1.650 lei. Acum rămâne ca instituția ieșeană să plătească cheltuielile de judecată. Cât despre sistemul de asigurări din România, nu ar trebui să ne mai surprindă astfel de situații.

Marea majoritate a românilor angajați, fie în mediul privat, sau la bugetar, sunt obligați să aibă asigurarea medicală făcută. Asta înseamnă o cotizare permanentă, în fiecare lună, deci servicii, deci asigurare. Dar cu toate astea, iată că se întâmplă și situații ca cele relatate anterior, în România democrată.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Capital.ro
Locul din România care are cea mai pură apă | Cei care se spală pe mâini sunt protejați pe tot parcursul anului
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Statul acordă noi subvenții de până la 2.000 de lei. Cererile se pot depune până în luna iunie
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro