Lovitură pentru bugetari. Posibil val de concedieri înainte de Crăciun. Care sunt criteriile

Lovitură pentru bugetari. Posibil val de concedieri înainte de Crăciun. Care sunt criteriile

Au fost anunțate restructurări la nivelul aparatului guvernamental și noile măsuri urmează să fie puse în practică înainte de Sărbătorile de iarnă. Ministrul Finanțelor Publice a anunțat că în perioada imediat următoare vor fi văzute și primele rezultate, odată cu realizarea unui audit, pentru fiecare minister în parte.

Lovitură pentru bugetari. Val de concedieri înainte de Crăciun

Lovitură pentru bugetari. Val de concedieri înainte de Crăciun. Care sunt criteriile
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat ce măsuri urmează să fie puse în practică, de către Guvernul PNL, înainte de Crăciun

Noile măsuri ce vor fi puse în practică de către Guvernul Orban vor presupune și reduceri de personal. Însă, toate acestea vor putea fi posibile abia după ce va fi realizat un audit foarte serios, după cum a stabilit și actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta a mai precizat că măsurile vor fi luate pentru a se putea evalua dacă actualul aparat este sau nu supradimensionat, dar și în ce mod își face fiecare angajat treaba. Declarațiile au venit din partea oficialului în această sâmbătă.

„Avem 16 ministere din 24 câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit, să vadă ce se întâmplă în interior, să vadă dacă aparatul este supradimensionat, o analiză cum își face fiecare treaba etc. Vom vedea care este rezultatul acestei analize”, a precizat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, în cadrul intervenției pe un post TV.

Florin Cîțu a mai precizat și că premierul Ludovic Orban a fost cel care a solicitat să fie realizate respectivele audituri, dar și că în funcție de rezultatele acestora, vor fi impuse și criteriile de ajustare a personalului bugetar. „În curând va apărea și această reorganizare”, a adăugat ministrul de Finanțe, potrivit Agerpres.

„Am spus tot timpul: cei care sunt neprofesioniști, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, acolo sigur se va umblă. Asta nu inseamnă disponibilizări, înseamnă o reparare a situației, pentru că au fost populate foarte multe funcții cu politruci și asta nu mai poate să continue”, a completat Florin Cîțu.