Anunțul Guvernului Orban! Românii trebuie să strângă cureaua. Ce tăieri de cheltuieli se fac prima dată

Anunțul Guvernului Orban! Românii trebuie să strângă cureaua. Ce tăieri de cheltuieli se fac prima dată

Urmează tăieri de cheltuieli din partea Guvernului Orban, anunțul fiind făcut de curând de către actualul Executiv în funcție. Românii vor fi nevoiți să strângă cureaua, în perioada următoare.

Anunțul Guvernului Orban! Românii trebuie să strângă cureaua

Ionel Dancă a fost cel care a anunțat că vor urma tăieri, din partea guvernului PNL. Şeful Cancelariei premierului le-a dat această veste românilor, în această vineri, atunci când a menționat și ce măsuri vor fi puse în practică, unele ceva mai severe, pentru a putea fi implementată Legea pensiilor. De asemenea, urmează tăieri din partea cheltuielilor bugerate, fiind prezentată și o listă de domenii în care se vor realiza aceste tăieri.

Anunțul Guvernului Orban! Românii trebuie să strângă cureaua. Ce tăieri de cheltuieli se fac prima dată
Şeful Cancelariei premierului Orban a declarat vineri că urmează tăieri severe în sectorul bugetar

„Suntem conştienţi de această presiune. În acelaşi timp, vorbim despre o lege adoptată în Parlament, iar viziunea Guvernului Orban este că această lege trebuie respectată, pentru că ne-am angajat în faţa cetăţenilor că vom respecta toate drepturile salariale şi drepturile la pensie legale în vigoare şi garantăm plata acestora”, a fost declarația oferită de Ionel Dancă potrivit adevărul.ro.

Șeful Cancelariei primului ministru a mai susținut și că vor fi puse în aplicare „Soluţii pentru a acoperi această cheltuială există în acest moment la nivelul proiectului de buget pentru anul viitor, vor fi prezentate public. Sigur că impactul va fi o creştere suplimentară a deficitului pentru anul viitor, probabil undeva cu un 1% din PIB. Vom aplica măsuri severe de reducere în altă zonă de cheltuieli bugetare, pentru a face spaţiu şi loc pentru această presiune”.

Ionel Dancă a mai fost de părere și că actualul Executiv este conştient și de presiunile pe care le va pune asupra bugetului această lege a pensiilor, ce prevede o majorare într-un procent de 40% pentru respectivele venituri, în luna septembrie 2020.

„În zona de cheltuieli cu bunuri şi servicii, în zona de cheltuieli cu funcţionarea administraţiei publice. Noi ne-am asumat un program amplu de restructurare şi eficientizare a administraţiei publice. Un prim pas a fost făcut prin reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 ministere, iar etapa următoare este cea legată de reorganizarea acestor ministere, prin comasarea mai multor agenţii şi instituţii subordonate, astfel încât să avem un aparat administrativ mult mai suplu şi eficient, care să răspundă nevoilor reale ale cetăţenilor.”, a mai completat Ionel Dancă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI