Lovitură pentru 1,8 milioane de români. Ce categorie riscă să rămână fără pensie. Anunțul Guvernului Orban

Lovitură pentru 1,8 milioane de români. Ce categorie riscă să rămână fără pensie. Anunțul Guvernului Orban

Ministrul de Finanțe a anunțat, în această joi, că există o categorie de români care riscă să rămână fără pensie. Vestea este una alarmantă, mai ales că în această postură se regăsesc nu mai puțin de 1,8 milioane de persoane. Vârsta de pensionare, potrivit legislației din prezent, este cea de 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați.

Lovitură pentru 1,8 milioane de români. Ce categorie riscă să rămână fără pensie

Florin Cîțu a făcut afirmații îngrijorătoare pentru viitorii pensionari ai României. Ministrul Finanțelor a declarat că întregul sistem de pensii va trebui reformat și că acest lucru s-ar putea întâmpla încă din anul 2021. Reprezentantul Guvernului Orban a vorbit și despre o creștere a contribuțiilor la Pilonul II de pensii. Altfel, o categorie de români va rămâne fară aceste beneficii oferite de stat. Mai exact, persoanele născute începând cu 1970 ar putea avea fie cu pensii modice, fie cu nicio subvenție de acest tip.

Lovitură pentru 1,8 milioane de români. Ce categorie riscă să rămână fără pensie. Anunțul Guvernului Orban
Generația anilor ’70 ar putea să rămână fără pensia oferită de către statul român

Reiese că aceste persoane vor ieși la pensie în primii 5 sau 6 ani de după 2030. Cei 1,8 milioane de români, născuți în anii 1970, riscă să rămâmă fără pensia oferită de stat. „Este momentul să venim şi cu o viziune pe termen lung. Pe termen scurt, cârpeli, s-au tot făcut de 30 de ani de zile, dar s-a terminat cu cârpelile. Nu mai merg. Reformele reale trebuie să înceapă din 2021”, a afirmat Florin Cîţu, potrivit adevărul.ro.

Anunțul Guvernului Orban

„Sistemul de pensii de astăzi este ca un Caritas – atât timp cât ai oameni să contribuie este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi ca mine, în anii ’70, nu vom mai avea cine să ne plătească pensia.

Trebuie să luăm o decizie foarte rapid de reformă a sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte să faci o reformă, durează cam 10-15 ani, poate chiar 20 de ani să reaşezăm situaţia. Dacă noi tot tărăgănăm şi aşteptăm să ne vină soluţia de undeva din afară, nu o să vină şi o să ne trezim cu această problemă peste câţiva ani. Pentru toţi cei care au cotizat toţi aceşti ani, nu vor mai fi bani de pensii”, a anunțat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI