Raluca Turcan, veste bună pentru profesori la început de an. Ce se va întâmpla cu salariile lor în 2020

Raluca Turcan, veste bună pentru profesori la început de an. Ce se va întâmpla cu salariile lor în 2020
Raluca Turcan, veste bună pentru profesori la început de an. Ce se va întâmpla cu salariile lor în 2020

În spațiul media din ultimele zile a circulat informația că salariile angajaților din mediul educațional nu vor mai crește. Dar, Raluca Turcan vine și spune că sunt luate în calcul de Guvernul Orban, conform calendarului.

Raluca Turcan, veste bună pentru profesori la început de an

De multe ori, din surse trunchiate sau nu, se preiau în massmedia românească informații care, în anumite cazuri, se dovedesc a fi fake news. Se pare că și de această dată informația despre salariile din mediul educațional a intrat sub incidența unor fake news. În consecință, Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că majorările salariale pentru profesori rămân în calendarul angajat.

„Am pregătit o analiză  care are trei componente: OUG 114 iniţială prin care majorările salariale ale profesorilor intrau într-un regim mai rapid de majorare. Legea de angajare a răspunderii care a lăsat în vigoare acest articol din OUG 114. Cu alte cuvinte a lăsat în vigoare majorarea mai rapidă a salariilor profesorilor. Dar și ordonanţa ultimă de corectare a OUG 114 care la fel lasă în vigoare majorarea salarială a profesorilor. Se referă doar la partea legată de sporuri care în cuantum rămân ca la finalul anului 2019.”, a spus Vicepremierul.

Ce se va întâmpla cu salariile lor în 2020

”A fost un fake news. Majorările salariale pentru profesori rămân în calendarul angajat, anunţat public. Mai mult decât atât, sunt bani prevăzuţi în buget pentru aceste majorări salariale. Eu vorbesc despre text de lege şi informaţiile apărute în spaţiul public şi anume că salariile profesorilor nu vor mai creşte. Textul de lege arată limpede că a fost un fake news””, a precizat Turcan, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, conform agerpres.ro.

Așadar, dacă ne luăm după cele declarate astăzi de Raluca Turcan, profesorii din România ar trebui să se aștepte la măriri salariale, în următoarea perioadă. Când, nu se știe deocamdată, dar cert este căeste inclusă în calendarul actualului Guvern liberal.