Lovitura pe care o dă Bill Gates la Vatican. Sigur nu este agreată de Papa Francisc

Lovitura pe care o dă Bill Gates la Vatican. Sigur nu este agreată de Papa Francisc
Lovitura pe care o dă Bill Gates la Vatican

Lovitura pe care o dă Bill Gates la Vatican. Însă acest lucru nu ar fi tocmai pe placul Papei Francisc. Iată ce planuri are unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei în Vatican, Statul Papal, și de ce Papa Francisc nu ar fi de acord cu de demersurile omului de afaceri, care, astfel, este pe cale să își mărească averea.

Ce afacere vrea să facă Bill Gates la Vatican

Bill Gates are planuri cu Vaticanul. Acesta vrea să își deschidă o afacere de zeci de milioane de euro la Vatican. Proiectul în care vrea să investească ar fi unul cu adevărat spectaculos pentru turiști, iar licitația a fost deja încheiată în favoarea americanului. Cu toate acestea, contestațiile au apărut deja.

Bill Gates vrea să își deschidă un hotel de lux la Vatican, aproape de Bazilica Sfântul Petru. Proiectul este spectaculos, iar noul hotel ar urma să aibă 64 de camere, 11 apartamente, două restaurante, un centru spa și o sală de sport.

Clădirea în care va funcționa hotelul are o istorie impresionantă, și anume, este vorba despre Palazzo della Rovere, pe Via della Conciliazione din Roma, care vreme de secole a constituit sediul iezuiților, iar apoi a fost în administrarea Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim. Prețul de cazare pentru o noapte ar începe de la 490 de euro.

Un hotel de lux la Vatican, o idee pe care Papa Francisc nu ar agrea-o

Bill Gates a câștigat licitația organizată de Vatican, însă proiectul ar putea crea probleme Bisericii. Cel mai probabil, ideea unui hotel de lux în Vatican nu ar fi pe placul Papei Francisc, fiind în contradicție cu principiile sale. Suveranul pontif se ține departe de bogății, preferând să rămână cât mai aproape de cei nevoiași.

De altfel, în ultimii doi ani, în jur de 60 de companii depuseseră scrisori de intenție, însă compania Fort Partners/ Four Seasons, care îi aparține în proporţie de 75% lui Bill Gates, a avut cea mai bună ofertă și a câştigat.

Contractul care a câștigat licitația propune nu mai puțin de 35 de milioane de euro în 27 de ani, față de 23 de milioane cât a propus al doilea ofertant, Blastness/ Ripetta, şi 17 milioane al treilea, respectiv Omnia/ Lazzarini.

La această cifră se vor adăuga chetuielile pentru renovarea și restaurarea operelor de artă. Cei care au fost respinși au depus contestație, susținând că au fost defavorizați.

Vaticanul are o suprafață de aproximativ jumătate de kilometru pătrat, iar statul este condus de către episcopul Romei, Papa.