Lovitură neașteptată pentru Gigi Becali. Vestea primită după finalul campionatului

Lovitură neașteptată pentru Gigi Becali. Vestea primită după finalul campionatului
Gigi Becali crede că echipa pe care o patronează este „campioana morală” a actualei ediții de Liga 1

Lovitură neașteptată pentru Gigi Becali. Patronul FCSB și-a văzut împlinit visul ca echipa sa să devină „campioană morală”, chiar dacă CFR Cluj, a câștigat titlul și în acest an. Roș-albaștrii au învins cu 3-1 în partida directă disputată la Buzău, duminică. Gigi Becali era convins că Toni Petrea va continua ca antrenor pe banca vicecampioanei, dar declarațiile acestuia îi dau emoții.

Lovitură neașteptată pentru Gigi Becali

Lovitură neașteptată pentru Gigi Becali. Duminică seara, FCSB-ul antrenat de Toni Petrea s-a impus împotriva celor de la CFR Cluj, scor 3-1, la Buzău, în ultima etapă a sezonului din Liga 1.Golurile bucureștenilor au fost marcate de Adrian Șut (min. 64 și 87) și Octavian Popescu (min. 30), în timp ce pentru clujeni a punctat Kristian Dimitrov (min. 45).

Gigi Becali declarase că echipa sa va fi „campioana morală” dacă va învinge gruparea ardeleană în partida directă.

„Lasă, mă, că o să batem noi CFR la Buzău, iar noi dacă îi batem pe CFR o să fim campionii morali ai acestui campionat.

Că nu luați voi titlul cu finul împotriva mea și goluri din ofsaid. Și o să le dau și o primă la jucătorii mei că să îi batem bine pe ăștia de la CFR”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport, înaintea meciului de duminică.

Vestea primită după finalul campionatului

Gigi Becali a fost mulțumit de rezultatul înregistrat la Buzău și a anunțat că Petrea va continua ca antrenor la FCSB.

„Păi dacă omul e campion? El poate să zică, băi, nu ţi-e rusine?! Sunt campion! Nu am cum să nu i-l semnez pentru că el e campion! I-a fost furat titlul! Hai să vedem la anul ce se va întâmpla! Trebuie luaţi de la început! Va fi şi VAR!”, a spus latifundiarul la Pro Arena.

De altfel, rămânerea lui Toni Petrea pe banca vicecampioanei fusese dată ca sigură și de Liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață.

„I-am spus că dacă e adevărat că ai acceptat să semnezi cu noi (n.r. – când l-a înlocuit pe Edi Iordănescu) pentru jucători, acum trebuie să rămâi pentru suporteri. Nu ne poţi refuza. Ai susţinerea noastră şi îţi cerem să rămâi. Dacă nu rămâi, să nu te mai întorci vreodată pentru că nu te vom mai susţine. Evident că a rămas mult timp înmărmurit, surprins, mirat. Primul gest al lui însă a fost să dea mâna cu mine şi să mă îmbrăţiseze. A spus …„Voi continua cu voi, da, rămân””, a spus Mustață la Radio Sport 1.

„Voi avea o discuție”

Dar Gigi Becali are emoții în această privință. Și aceasta, deoarece Toni Petrea nu a dat încă un răspuns clar în privința continuării muncii la FCSB. Mai mult, după meciul cu CFR Cluj el a spus că trebuie să mai discute cu conducerea despre acest aspect.

„Este un sentiment plăcut că lumea a fost lângă noi. Am obţinut o victorie frumoasă cu campioana, rămâne dezamăgirea că am fost foarte aproape să jucam o adevărată finală în această seară. Asta este. Sper ca jucătorii să fi învâţat ceva din acest play-off. Ne-am dorit victoria de azi. Voiam să ne respectăm suporterii, vreau să le mulţumesc pe această cale că au venit în număr mare! O să avem mulţi mijlocaşi, dar concurenţa este benefică.

Nu aş vrea să fac o analiză aşa, aş vorbi şi despre foşti colegi şi nu ar fi corect. Eu am încercat să ne apropiem de primul loc… Trebuie să discut ce jucători rămân şi situaţia mea contractuală. Voi avea o discuţie cu conducerea clubului”, a declarat Petrea după meci.

Gigi Becali l-a convins, în noiembrie, pe Petrea să revină la FCSB, după despărțirea de Edi Iordănescu. Tehnicianul a primit un salariu dublu, 10.000 de euro pe lună, față de cel avut sezonul trecut. De asemenea, Petrea i-a cerut lui Becali să se amestece mai puțin în deciziile referitoare la echipă.