Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB. Cine va pregăti vicecampioana

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB. Cine va pregăti vicecampioana
Gigi Becali n-a mai cunoscut bucuria cuceririi titlului cu FCSB din 2015

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB. În ciuda deselor schimbări de tehnicieni din ultimii ani, roș-albaștrii n-au reușit să mai cucerească titlul din 2015. Și în acest sezon, FCSB, pregătită de Toni Petrea, termină pe locul secund, în urma rivalilor de la CFR Cluj. Acum, Gigi Becali s-a asigurat că gruparea pe care o patronează are un antrenor în care poate avea încredere.

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB. Ca și anul trecut, roș-albaștrii pregătiți de Toni Petrea au terminat tot pe locul 2, după CFR Cluj. Tehnicianul de 47 de ani a renunțat la banca tehnică a echipei în mai 2021, dar a revenit în noiembrie, când l-a înlocuit pe Edi Iordănescu.

Gigi Becali anunța, toamna trecută, cum l-a convins pe Toni Petrea să revină la FCSB.

„L-am instalat pe Toni Petrea. El a mai fost şi apoi a plecat că aşa a vrut. Eu l-am rugat atunci să rămână. I-am dat 48 de ore să se răzgândească, dar nu a vrut. Atunci avea 5.000 de euro lunar, acum i-am dat 10.000. Ce să fac? Dacă voiam antrenor, am zis să fac aşa.

Nu avea cum să refuze salariul dublu. Nu avea nici serviciu. I-am spus aşa: „O să iei şi campionatul, intrăm în Liga Campionilor şi îţi dau un milion de euro primă”. Dacă iau eu 40 de milioane, nu îi dau şi lui un milion?”, a spus Gigi Becali la România TV.

Cine va pregăti vicecampioana

Gigi Becali i-a promis la acea vreme lui Petrea că nu se va mai băga peste echipă, așa cum o făcuse înainte. Lucru greu de cuantificat, deși latifundiarul a declarat în câteva rânduri, de-a lungul sezonului, că schimbările le-a efectuat doar tehnicianul

Cum echipa lui Becali a pierdut din nou lupta pentru titlu, era de așteptat că milionarul să caute un alt tehnician. Totuși, Becali s-a declarat mulțumit de Petrea, căruia i-a propus să rămână și în sezonul următor. Antrenorul urma să dea un răspuns după meciul de duminică, 22 mai, cu CFR Cluj, dar el s-a decis mai devreme.

Cel puțin așa a afirmat Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord. Acesta a declarat că Toni Petrea a promis că va rămâne pe banca echipei, mai ales că acum are și sprijinul fanilor care l-au contestat în trecut.

I-am spus că dacă e adevărat că ai acceptat să semnezi cu noi (n.r. – când l-a înlocuit pe Edi Iordănescu) pentru jucători, acum trebuie să rămâi pentru suporteri. Nu ne poţi refuza. Ai susţinerea noastră şi îţi cerem să rămâi. Dacă nu rămâi, să nu te mai întorci vreodată pentru că nu te vom mai susţine. Evident că a rămas mult timp înmărmurit, surprins, mirat. Primul gest al lui însă a fost să dea mâna cu mine şi să mă îmbrăţiseze. A spus …„Voi continua cu voi, da, rămân””, a spus Mustață la Radio Sport 1, citat de digisport.ro.

Spre deosebire de Gigi Becali, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, declarase că și-l dorește ca banca tehnică pe Mihai Pintilii, fostul jucător al formației. Acest lucru nu se poate întâmpla decât peste 2-3 ani, Pintilii fiind nevoit să obțină licența PRO de antrenor.