Lovitură grea pentru Liviu Dragnea. Fostul șef PSD tocmai a primit vestea. Decizia anunțată de CEDO

Lovitură grea pentru Liviu Dragnea. Fostul șef PSD tocmai a primit vestea. Decizia anunțată de CEDO
Noua lovitura pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a mai primit o nouă lovitură, de când este în libertatea. Fostul lider al Partidului Social Democrat a fost înștiințat de către oficialii de la CEDO. Ce decizie au luat magistrații.

Sesizarea lui Liviu Dragnea, respinsă de CEDO

În anul 2017, fostul șef al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a făcut o sesizare în dosarul de fraudă electorală care i-a adus o condamnare de doi ani și jumătate de închisoare.

Politicianul a depus o plângere, acum patru ani, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, susținând că i-a fost încălcat dreptul de a avea parte de un proces echitabil. Recent, oficialii de la CEDO i-au respins sesizarea din cazul de fraudă electorală denumit „Dosarul referendumului”.

De asemenea, tot în 2017 Liviu Dragnea a depus contestație la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României împotriva deciziei definitive, pronunțată în 2016, în care a fost condamnat la închisoare. Și această contestație a fost respinsă de către magistrați.

Potrivit unui comunicat CEDO, logodnicul Irinei Tănase a cerut atunci ca pedeapsa din spatele gratiilor să fie anulată. Motivația lui Liviu Dragnea susținea că doi dintre cei cinci judecători care-i dăduseră sentința nu ar fi semnat decizia şi s-ar fi pensionat înainte de a explica motivele din spatele deciziei, notează cei de la Antena 3.

Oficialii de la CEDO au declarat că în locul celor doi judecători lipsă preşedintele Înaltei Curţi a fost cel care a semnat decizia, „în conformitate cu codul de procedură penală”. Sesizarea lui Liviu Dragnea a fost respinsă, deoarece nu ar fi compatibilă cu articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil) pe care îl invocase.

„Înalta Curte din România nu s-a pronunţat în fapt asupra justeţei ‘acuzaţiei în materie penală’, ci doar a reţinut că motivul invocat de domnul Dragnea pentru a contesta aplicarea condamnării sale nu a fost „de natură să împiedice executarea sentinţei definitive”, au motivat judecătorii europeni, scriu jurnaliștii de la sursa citată.

Liviu Dragnea și-a făcut un nou partid politic

Pentru că nu a putut sta departe de marea sa dragoste, politica, la numai câteva luni de când a fost pus în libertate, Liviu Dragnea a pus bazele unui nou partid politic, alături de Codrin Ștefănescu.

Noua formațiune politică a fostului președinte al Camerei Deputaților a României se numește Alianța pentru Patrie (APP).

„În octombrie, Codrin mi-a spus că simte nevoia să susțină apariția unui nou partid pe care compromisurile interne nu îl vor zdrobi. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea.”, a declarat Liviu Dragnea, acum ceva timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI