Lovitură financiară dură pentru Simona Halep. Cum a pierdut 700.000 de dolari

Simona Halep a terminat anul 2020 pe locul 2 în clasamentul WTA

2020 a fost un an foarte greu pentru sport, iar tenisul nu a făcut deloc excepție. Timp de aproape șase luni, circuitul a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Iar după reluare s-a jucat fără spectatori și cu premiile serios diminuate. Pierderile financiare au fost uriașe, atât pentru organizatori, cât și pentru jucători. Simona Halep a câștigat aproape două milioane de dolari în 2020 din premii încasate în concursuri. O sumă oricum foarte mică față de ceea ce se întâmpla în anii precedenți. În plus, mare parte din sumă a venit înainte de izbucnirea pandemiei. Mai puțin de 500.000 a luat Halep de la reluarea competițiilor.

Simona Halep își poate recupera pierderile la Australian Open 2021, competiție reprogramată pentru 8 februarie

De asemenea, la final de sezon, Simona Halep trebuie să contabilizeze o nouă pierdere consistentă. WTA a decis ca jucătoarele din top 10 să nu mai primească bonusurile de performanță. Acestea erau acordate și în funcție de participarea la unele turnee obligatorii. Dintre care foarte multe au fost anulate. Anul trecut, spre exemplu, când a terminat tot pe locul 2 WTA, Simona Halep a încasat 700.000 de dolari.

De altfel, bonusurile din partea WTA deveniseră ceva obișnuit pentru Simona Halep. Care este în top 10 fără întrerupere de aproape șapte ani. Când a reușit să termine sezonul pe primul loc în clasamentul feminin, Halep a încasat un milion de dolari.

Simona Halep își poate recupera pierderile la Australian Open 2021, următoarea competiție de Grand Slam. Care a fost reprogramată pentru 8 februarie. Oficialii de la Melbourne au dat asigurări tuturor jucătorilor participanți că se vor putea antrena în perioada carantinei. În aceste condiții, este clar că Halep va fi la Australian Open dacă va fi aptă din punct de vedere medical. La ultima ediție a turneului de la Melbourne, Simona Halep a ajuns până în semifinale. A pierdut în penultimul act în fața ibericei Garbine Muguruza.

Premiile pentru această ediție scad considerabil, din cauza pandemiei de coronavirus. Dar tot nu este o sumă de ignorat, nici măcar pentru milionarii din tenis. Cecuri în valoare de 2.757.624 vor încasa cei doi învingători, de la masculin și de la feminin.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI