Lovitură dură pentru România la Euro 2020. Ce se va întâmpla cu meciurile din București

Lovitură dură pentru România la Euro 2020. Ce se va întâmpla cu meciurile din București
Bucureștiul ar putea pierde șansa de a organiza Euro 2020, din cauza pandemiei de coronavirus

România a ratat participarea la Euro 2020, după înfrângerea în barajul contra Islandei. Iar dezastrul ar putea continua în perioada care urmează. UEFA ar fi tentată să renunțe la proiectul care prevede disputarea turneului final în mai multe orașe, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel că Bucureștiul ar putea fi șters de pe lista gazdelor competiției care va avea loc în vara anului viitor. Reprogramată tot din cauza pandemiei de coronavirus. Conform unor informații oferite inclusiv de presa internațională, Euro 2020 s-ar putea disputa doar în Rusia. O decizie va fi luată până la finalul acestui an, în funcție de cum va decurge pandemia. Rusia are o infrastructură excelentă pentru a organiza turneul, mai ales că a fost gaza ultimului turneu mondial, în 2018.

Euro 2020 se va disputa în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Ionuț Stroe este convins că România nu va fi scoasă din schemă

Ministrul Tineretului și Sporturilor, Ionuț Stroe, a ținut să precizeze că nu există pentru moment un astfel de scenariu. Ba chiar mai mult, este convins că UEFA nu poate schimba peste noapte formatul competiției. Mai precizează că România a făcut eforturi pentru a fi o gazdă bună, iar scenariul vehiculat ar fi o mare dezamăgire. Euro 2020 a fost reprogramat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2020.

Ministrul Ionuț Stroe nu crede că fanii vor putea să revină prea curând în tribune la competițiile sportive

„Chiar şi în condiţiile de astăzi, EURO 2020 poate fi un succes în România, pentru că mare parte din acest eveniment este deja organizat. Noi suntem în grafic cu toate pregătirile. Nu există un asemenea scenariu, în care EURO2020 să se desfăşoare într-o singură ţară. Sunt simple speculaţii care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. Gândiţi-vă că în acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul EURO 2020 peste noapte.

Pentru noi ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu, dacă nu chiar dezamăgitor, pentru că noi, ca şi celelalte ţări, cred, am muncit foarte mult, cel puţin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune şi pentru a beneficia de pe urma investiţiilor făcute. Să nu uităm că există şi o componentă sportivă, şi una economică, şi una de prestigiu pentru fiecare ţară angajată şi implicit pentru România”, a scris Ionuț Stroe pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI