09 mart. 2021 | 07:54

Lovitură dură pentru Florentin Pandele. A pierdut procesul și acum toată România știe cine e

Politică
Lovitură dură pentru Florentin Pandele. A pierdut procesul și acum toată România știe cine e
Florentin Pandele a pierdut procesul

Vreme de patru ani, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, s-a judecat cu PressOne, după ce unul dintre reporterii acestei publicații a dezvăluit faptul că acesta și-a plagiat doctoratul.

Lovitură dură pentru Florentin Pandele

În tot acest timp, cu toate că a pierdut în toate instanțele și titlul de doctor i-a fost retras, Astfel, Pandele a insistat până ce a epuizat toate căile de atac împotiva redacției, cerând de fiecare dată despăgubiri morale în valoare de 350.000 de euro.

Însă PressOne nu este singura instituție de presă acționată în instanță de familia Pandele. El și Gabriela Firea, soția lui, au tot intentat procese jurnaliștilor, dar și altor politicieni sau cetățeni, chiar și inclusiv pentru postări pe Facebook.

Astfel,cât a fost primar al Municipiului București, Gabriela Firea a dat în judecată mai multe persoane persoane prin intermediul instituției pe care o conducea, plătind cheltuielile de judecată din bani publici.

Și-a pierdut titlul de ”doctor”

Menționăm că la data de 18 mai 2016, PressOne publica investigația DOCTOR PANDELE. Rezultă că primarul din Voluntari a copiat cel puţin o treime din teza de doctorat. Materialul redactat de jurnalista Iulia Marin detalia fragmente în care Florentin Pandele copiase în teza sa de doctorat din alte lucrări, fără a folosi ghilimele. În plus, în anumite secțiuni, primarul eliminase chiar și ghilimelele pe care autorii din care copia le utilizizaseră în lucrările lor originale.

După investigație, Florin Pandele a dat în judecată redacția PressOne, dar și autoarea materialului, iar în cererea de chemare în judecată, acesta susținea că articolul ar fi fost publicat în mod intenționat în timpul campaniei electorale, ca să-i prejudicieze șansele de a obține un nou mandat de primar.

„A fost deranjat de amploarea pe care a luat-o articolul, a reclamat că articolul nu a avut o bază factuală solidă și că în urma acestui articol i s-a retras titlul de doctor”, a spus Cornel Vladimir Szatmari-Filip, avocatul care i-a reprezentat pe Iulia Marin și redacția PressOne în instanță.

Florentin Pandele a câștigat alegerile în 2016 și în 2020, însă și-a pierdut  titlul de doctor. În decembrie 2016, adică la jumătate de an după dezvăluirea PressOne, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), îi retrăgea în mod oficial titlul, confirmând investigația PressOne. Cu toate acestea, asta nu l-a oprit pe primarul din Ilfov să-și ducă procesul mai departe, vreme de patru ani.

Și deși a pierdut în fiecare instanță, Florentin Pandele a continuat să susțină că investigația în cauză i-a produs un prejudiciu de 350.000 de euro, sumă pe care o cerea redacției și jurnalistei Iulia Marin. În luna februarie a anului 2021 s-a ajuns, în sfârșit, la capătul liniei. Astfel, primarul din Voluntari a pierdut, definitiv, procesul cu PressOne.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro