Lovitură dură pentru Elena Udrea într-un alt proces. Avocații ei au greșit colosal și nu se mai poate face nimic

Lovitură dură pentru Elena Udrea într-un alt proces. Avocații ei au greșit colosal și nu se mai poate face nimic
A mai primit o veste proastă într-un alt dosar

După ce ieri a încercat, din nou, să fugă din țară, sau cel puțin așa afirmă autoritățile, Elena Udrea a mai primit o veste proastă într-un alt dosar. Surse judiciare spun că fostul ministru depusese o cerere către Curtea de Apel București pentru a i se șterge datoriile de la bugetul de stat, în valoarea de 120.000 de lei. Dar, în urma unor greșeli de procedură făcute de avocatul acesteia, instanța a dat o decizie negativă, datoriile rămânând valabile. Ceea ce este aproape hilar în toată această situație, este scuza reprezentantului legal al Elenei Udrea.

O nouă tentativă de fugă din țară eșuată. Elena Udrea prinsă în Bulgaria

Ultimele 24 de ore au devenit extrem de tensionate pentru Elena Udrea. La primele ore al dimineții zilei de ieri, fostul politician lua decizia de a părăsi țara prin Bulgaria. La ora la care lua această decizie nu exista un mandat de arestare pe numele aesteia. Deci, conform legii nu făcuse nimic greșit părăsind teritoriul României.

Numai că, în cursul zilei, ÎCCJ anunța sentința definitivă de 6 ani de închisoare, sentință dată deja în urmă cu 4 ani, în dosarul „Gala Bute”. Reprezentanții poliției s-au prezentat la locuința politicianului pentru a pune în aplicare mandatul, dar Elena Udrea nu era acasă. A urmat o cursă a autorităților în a elibera de urgență un mandat general de urmărire, ulterior reușindu-se prinderea acesteia.

Elena Udrea, conform Poliției de Frontieră, părăsise țara pe la vama Giurgiu, deci cu destinația Bulgaria. La vama Kulata, Elena Udrea avea să fie oprită de autoritățile vamale bulgare, urmând să se treacă la procedurile de extrădare, ca urmare a cererii trimise de MAI. Cât despre revenirea în România, ministrul Predoiu a făcut astăzi declarații, făcând lumină și asupra acestui aspect:

„Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere.

Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare.

Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei”, a spus Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

A mai primit o veste proastă într-un alt dosar

De parcă nu avea destulă presiune, conform celor de la G4Media, Elena Udrea a mai primit o decizie negativă într-un alt dosar aflat la Curtea de Apel București. Surse judiciare le-au declarat jurnaliștilor G4Media că în acest dosar, fostul politician ceruse ștergerea unei datorii de 120.000 de lei. Banii trebuiau plătiți la bugetul de stat, și figurau ca datorie de plată în dreptul acesteia. Numai că, printr-un viciu de procedură, Curtea de Apel București a respins cererea avocatului Elenei Udrea.

Aceleași surse spun că de fapt, decizia a venit ca urmare a unei greșeli impardonabile făcute de reprezentatul legal desemnat de Elena Udrea să soluționeze cererea. Greșeala avocatului, cofnorm G4Media, era de a nu fi depus „la dosar dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 150 lei, precum și dovada calității de reprezentant al avocatului.”

Motivarea avocatului, mai spun sursele, era că „În perioada noiembrie-decembrie 2021 apărătorul reclamantei a suferit două intervenții chirurgicale la ambii ochi și nu a observat în conținutul adresei instanței emise la 22.12.2021 obligația de a depune la dosar dovada calității de reprezentant convențional în etapa regularizării cererii de chemare în judecată. Consideră că această omisiune a reclamantei poate fi apreciată ca o greșeală involuntară și nu poate fi atât de gravă pentru a se anula cererea de chemare în judecată.” Ca urmare a acestei situații, Elena Udrea nu mai poate depune o nouă cerere de repunere pe rol a cauzei, deci, datoria rămâne valabilă.

Urmăriți Playtech.ro și pe