Lovitură dură pentru Cristi Borcea. Cum a pierdut soțul Valentinei Pelinel 780.000 de euro

Lovitură dură pentru Cristi Borcea. Cum a pierdut soțul Valentinei Pelinel 780.000 de euro
Lovitura dura pentru Cristi Borcea

Cristi Borcea trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Fostul acționar de la Dinamo a pierdut o sumă colosală de bani din cauza unor probleme de natură fiscală de acum câțiva ani. Cum a pierdut soțul Valentinei Pelinel 780.000 de euro. 

Lovitură dură pentru Cristi Borcea

Se pare că soțul Valentinei Pelinel e pierdut 780.000 de euro din cauza neplății unor obligații fiscale din urmă cu mai mulți ani. Controversatul om de afaceri încearcă, cu tot posibilul, să se facă dreptate și continuă să depună contestații pentru a primi o decizie favorabilă pentru el.

„Avocatul substituent al reclamantului având cuvântul solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, iar prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună anularea Deciziei de soluționare a contestației emisă în data de 31.03.2020 de către AFP I, precum și anularea Deciziei de respingere a cererii de anulare a obligației de plată accesorii, cu consecința restituirii sumei de 3.638.814 lei, reprezentând obligații accesorii față de dispozițiile art. 26 din OUG nr. 6/2019.

În principal reclamantul a înțeles să critice actele administrativ-fiscale pe două aspecte: unul procedural și unul de fond. Sub aspect procedural, aceste acte administrativ-fiscale nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege cu privire la motivarea în fapt și în drept a măsurilor dispuse, fiind încălcate dispozițiile art. 46 din Codul de procedură fiscală.

Decizia prin care s-a respins cererea de anulare a obligațiilor accesorii nu este motivată nici în fapt și nici în drept, în drept fiind doar amintită OUG nr. 6/2019, fără identificarea concretă a temeiului legal care a stat la baza acestei măsuri.

Mai mult decât atât, în cuprinsul Deciziei de soluționare a contestației se menționează faptul că măsura respingerii cererii formulate de către reclamant s-a întemeiat pe o circulară emisă de către MFP. Prin urmare, apreciază că actul administrativ este lipsit de o motivare în fapt și în drept așa cum impun rigorile legii”, au arătat judecătorii în motivare, conform celor de la realitateasportiva.net

Câți bani a făcut Cristi Borcea cât timp a fost închis

Cristi Borcea traversează o perioadă favorabilă din punct de vedere al finanțelor. Afacerile fostului acționar de la Dinamo au înflorit în ultimii ani, chiar și în perioada în care acesta era în arest.

„A scris Ziarul Financiar că am făcut 70 de milioane de euro cât timp eram în detenție. N-a inventat nimic Mitică Dragomir. Am făcut banii ăștia. Cu buteliile am început înainte de Revoluție și cu buteliile sunt și acum. Deci, acum tot butelii fac. După 30 de ani, tot cu asta mă ocup.

Butelii, petrol și gaze. Fac doar ce am învățat. În ce m-am băgat și n-am știut, am pierdut. Acum am 3.000 de angajați și mă ocup de agricultură și de turism”, a declarat Cristi Borcea pentru GSP.

Urmăriți Playtech.ro și pe