Cristi Borcea, în război cu ANAF. Decizia incredibilă luată de afacerist: e război

Cristi Borcea, în război cu ANAF. Decizia incredibilă luată de afacerist: e război
Cristi Borcea, in razboi cu ANAF

Cristi Borcea cere statului român să-i fie retrnate mai bine de 3,6 milioane lei (720.000 de euro) din impozite plătite pe tranzacții imobiliare. Astfel, el a dat în judecată statul român și cere returnarea unor taxe, impozite și accesorii în valoare de peste 3,6 milioane lei (720.000 euro) pentru tranzacții imobiliare efectuate în anul 2015.

Cristi Borcea, în război cu ANAF

Potrivit Wowbiz.ro, Cristi Borcea a invocat amnistia fiscală din anul 2018, pe când tranzacțiile imobiliare și cele agricole erau reîncadrate din punct de vedere fiscal.
Astfel, Cristi Borcea a deschis o acțiune împotriva Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov, după ce Fiscul a refuzat să-i restituie suma aceea de bani.

Omul de a afaceri s-a plâns că ANAF nu i-a explicat în răspunsul pe care l-a primit de ce nu se poate prevela de ordonanța de guvern din anul 2018 care a introdus acea amnistie fiscală. În anul 2015, potrivit datelor din dosar, Cristi Borcea a plătit taxe și impozite locale de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Acest proces s-a judecat la Curtea de Apel București, dar acțiunea lui Borcea a fost respinsă. Prin urmare, Cristi Borcea a făcut, lună care a trecut, un recurs. Acesta speră ca următoarea decizie a judecătorilor să-i dea dreptate și să-i restituie banii pe care acesta i-ar fi plătit în avans.

Afacerile lui Cristi Borcea sunt înfloritoare

De menționat este că Cristi Borcea trece printr-o perioadă foarte bună în ce privește afacerile sale. Ba mai mult decât atât, chiar și atunci când a fost încarcerat, afacerile lui Cristi Borcea au înflorit, fapt pe care chiar și el l-a recunoscut.

”A scris Ziarul Financiar că am făcut 70 de milioane de euro cât timp eram în detenție. N-a inventat nimic Mitică Dragomir. Am făcut banii ăștia. Cu buteliile am început înainte de Revoluție și cu buteliile sunt și acum. Deci, acum tot butelii fac. După 30 de ani, tot cu asta mă ocup. Butelii, petrol și gaze. Fac doar ce am învățat. În ce m-am băgat și n-am știut, am pierdut. Acum am 3.000 de angajați și mă ocup de agricultură și de turism”, a declarat Cristi Borcea pentru GSp.ro.

Astfel, ultima găselniță financiară a lui Cristi Borcea este achiziționarea unor parcele mari de teren în comuna doljeană Cetate. Acolo, el a devenit vecin cu Mircea Dinescu. Cristi Borcea s-a asociat cu Gigi Nețoiu, fost acționar la Dinamo în acest proiect. Mai mult decât atât, cei doi o să construiască împreună și un complex imobiliar în nordul Bucureștiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI