14 dec. 2020 | 11:56

Lovitură dură pentru Clotilde Armand. Ce i se pregătește chiar săptămâna asta

Sănătate
Lovitură dură pentru Clotilde Armand. Ce i se pregătește chiar săptămâna asta
Clotilde Armand, pusă la zid de activiștii de mediu

Tensiuni uriașe în sectorul 1 al Capitalei, acolo unde mai multe persoane, conduse de activistul de mediu, Tudor Ionescu, realizează toate demersurile necesare pentru a o înlătura pe Clotilde Armand de la conducerea primăriei. Aparent, tot scandalul gunoaielor aruncate pe străzile sectorului 1 pare să fie abia la început.

Sectorul 1, scufundat în gunoaie

De multe săptămâni încoace, unul dintre cele mai bine cotate sectoare din București a ajuns să fie de râsul tuturor. Motivul? Simplu. Datoriile imense ale primăriei față de firma de salubrizare. Cine a făcut aceste datorii nu este încă lămurit, însă, în prezent, primarul sectorului 1 împreună cu primarul general al Capitalei negociază fără rezultat cine ar trebui să plătească datoriile.

Până când vor ajunge la un acord, cetățenii s-au mobilizat și au decis că actualul primar al sectorului nu-și merită funcția câștigată.

Activistul de mediu Tudor Ionescu, alături de mai mulți tineri interesați de mediu, au mers în sectorul 1 unde au lipt autocolante cu inscripția “Voturi”, pe sacii de gunoi. Prin acest gest, tinerii au vrut să readucă în discuție scandalul fraudării alegerilor de către USR.

”Am zis să încercăm toate soluțiile posibile (…). Continuăm și astăzi un proces de strângere a unor gunoaie, le ducem noi la groapa de gunoi. (…)

Dacă scrie voturi pe acei saci de gunoaie, poate că așa doamna Clotilde Armand va fi mai predispusă și mai disponibilă să-i ridice. Situația este inacceptabilă pentru că vă aduc aminte, conform unei hotărâri de Consiliu General din 2010, la Art. 9, fiecare persoană fizică și juridică are dreptul la un oraș curat și sănătos”, a spus el, potrivit antena3.ro.

În ce condiții va avea loc un posibil referendum

Activistul de mediu, Tudor Ionescu, este hotărât să răzbune toți locuitorii sectorului 1, care trăiesc această experiență extrem de neplăcută. Potrivit canddiatului ALDE pentru Primăria Sectorului 6, sectorul condus de Clotilde Armand s-a transformat într-un focar de infecție, iar bucureștenii din acea zonă nu sunt obligați să suporte efectele datoriilor pe care primăriile le au făcut în timp.

”Acest drept ne e încălcat prin aceste mini gropi de guroi, care reprezintă, de fapt, și focare de infecție. Și pentru că această situație trenează de atâta timp, (…) am luat decizia să demarăm un proces de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum în Sectorul 1, privind demiterea primarului Sectorului 1.

Noi nu avem nicio vină în conflictele dumneaei cu alte companii sau cu cine dorește. Noi suntem cei afectați și de aceea noi trebuie să acționăm!”, a spus Tudor Ionescu, luni dimineață, la Antena 3.

Potrivit tânărului activist, grupul format de acesta trebuie să adune 60.000 de semnături, moment în care referendumul va putea avea loc.

”Conform legii, avem nevoie de 25% din numărul alegătorilor, între 55 și 60 de mii de semnături. Vom merge și pe stradă și online. Suntem tineri, suntem cetățeni revoltați de această situație și de aceea am luat hotărârea să acționăm pe toate căile posibile, legale bineînțeles”, a mai spus Tudor Ionescu.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro