Lovitură devastatoare pentru Viorica Dăncilă. A aflat vestea proastă chiar azi

Lovitură devastatoare pentru Viorica Dăncilă. A aflat vestea proastă chiar azi
Lovitură devastatoare pentru Viorica Dăncilă. A aflat vestea proastă chiar azi

Viorica Dăncilă, fostul premier, nu va mai conduce organizația femeilor din PSD. Astfel, în ședința Consiliului Politic Național, Viorica Dăncilă a fost înlocuită cu Doina Fedorovici, susțin surse ale partidului.

Lovitură devastatoare pentru Viorica Dăncilă

Luni, Viorica Dăncilă a fost înlocuită la ședința CPN al PSD din funcția de președinte al organizației de femei. În locul acesteia a fost numită Doina Fedorovici, în urma rezultatului bun de la algerile locale. Doina Fedorovici a câștigat șefia CJ Botoșani la alegerile din 27 septembrie 2020.

În prezent, Viorica Dăncilă ocupă funcția de președinte OFSD, după ce a demisionat de la șefia partidului, anul trecut, după alegerile prezidențiale. Ea pierde astfel orice contact cu conducerea centrală a partidului.

Dar Viorica Dăncilă spera că va prinde un loc pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.

Cine este Viorica Dăncilă

Vasilica-Viorica Dăncilă, pe numele întreg al acesteia, s-a născut la data de 16 decembrie 1963, în localitatea Roșiorii de Vede. Ea este un om politic de origine română și fost președinte al Partidului Social Democrat. Aceasta a ocupat funcția de prim-ministru al României de la data de 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019, fiind și prima femeie din istoria României care a avut această funcție.

Mama Vioricăi Dăncilă, pe numele ei de fată, Nica, era țesătoare la o fabrică de postavuri, numită ”Dorobanțu”. Tatăl acesteia se numea Filimon Nica și era plutonier major în Armata Română. Aceștia au divorțat pe când erau tineri.

La Liceul ”Mihai Viteazul” din Ploiești a urmat între anii 1978 și 1980, clasele a IX-A și a X-a. Viorica Dăncilă absolvit liceul Energetic din Ploiești.

De asemenea, în anul 1988, în cadrul Institutului de Petrol și Gaze din Ploiești, aceasta a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidroarburi. După studiile de licență, au urmat cele de masterat, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, acolo unde, în 2006 a obținut masterul Spațiul Public European. Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle în perioada 1997-1998. Mai mult, la Petrom SA – sucursala Videle, a profesat ca inginer, în perioada 1997-2009, la serviciul de Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

În anul 1996, Organizația din Teleorman a Partidului Social Democrat a primit-o pe Viorica Dăncilă, în calitate de membru. Ea a deținut mai multe poziții în cadrul PSD, de-a lungul timpului:

  • până în anul 2009, a fost consilier local și consilier județean. În 2009 a fost aleasă europarlamentar, deținând această funcție până în anul 2018, pe durata a două mandate succesive.
  • a fost și președintă a organizației locale de partid
  • în cadrul PSD Teleorman, Viorica Dăncilă a deținut funcția de vicepreședinte
  • președinte al Organizației Femeilor Social Democrate, Teleorman
  • președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.
  • președinte interimar al PSD de pe data de 27 mai 2019, după ce Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive DGASPC Teleorman.
  • președinte al PSD, fiind aleasă cu 2.828 de delegați, la Congresul de pe data de 29 iunie 2019.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI