Cu ce se ocupă acum Viorica Dăncilă. Decăderea fostului premier al României

Cu ce se ocupă acum Viorica Dăncilă. Decăderea fostului premier al României
Viorica Dăncilă - fost premier al României. Ocupație

Vasilica-Viorica Dăncilă, pe numele întreg al acesteia s-a născut la data de , în localitatea Roșiorii de Vede. Este un om politic de origine română și fost președinte al Partidului Social Democrat. A ocupat funcția de prim-ministru al României de la data de 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019, fiind prima femeie din istoria României care a avut această funcție.

Ocupația actuală a fostului premier al României: Viorica Dăncilă

Mama Vioricăi Dăncilă, pe numele de fată Nica, era țesătoare la o fabrică de postavuri, numită ”Dorobanțu”. Tatăl acesteia se numea Filimon Nica și era plutonier major în Armata Română. Aceștia au divorțat de tineri.

La Liceul ”Mihai Viteazul” din Ploiești a urmat între anii 1978 și 1980, clasele a IX-A și a X-a. A absolvit liceul Energetic din Ploiești.

Studiile postuniversitare ale Vioricăi

În anul 1988, în cadrul Institutului de Petrol și Gaze din Ploiești, a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidroarburi.

După studiile de licență, au urmat cele de masterat, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, unde, în 2006 a obținut masterul Spațiul Public European.

La Liceul Industrial din Videle, aceasta  fost profesoară, în perioada 1997-1998.

La Petrom SA – sucursala Videle, a profesat ca inginer, în perioada 1997-2009, la serviciul de Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Actvitatea Vioricăi Dăncilă în cadrul PSD

Organizația din Teleorman a Partidului Social Democrat, în anul 1996, a primit-o pe Viorica Dăncilă, în calitate de membru.

Aceasta a deținut mai multe poziții în cadrul PSD, de-a lungul timpului, după cum urmează:

  • până în anul 2009, a fost consilier local și consilier județean. În anul 2009 a fost aleasă europarlamentar, deținând această funcție până în anul 2018, pe durata a două mandate succesive.
  • a fost președintă a organizației locale de partid
  • în cadrul PSD Teleorman a deținut funcția de vicepreședinte
  • președinte al Organizației Femeilor Social Democrate, Teleorman
  • președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.
  • președinte interimar al Partidului Social Democrat de pe data de 27 mai 2019, după ce Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive DGASPC Teleorman.
  • președinte al PSD, aleasă cu 2.828 de delegați, la Congresul de pe data de 29 iunie 2019.
Viorica Dăncilă.
Ocupația din prezent a Vioricăi Dăncilă- fost premier.

Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din 2019

Biroul Politic Național al PSD, a desemnat-o pe Viorica Dăncilă să participe la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, ca și candidat din partea partidului. A pierdut în al doilea tur de scrutin, obținând 33,91% voturi, fiind cel mai mic scor din istoria PSD.

În urma pierderii alegerilor prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD.

Ocupația pe care o are în prezent Viorica Dăncilă

După demisia din PSD, liderii democrați i-au promis că o vor instala în funcția de președinte a Organizației de Femei a PSD și un loc eligibil de parlamentar în viitoarea legislatură.

”Viorica Dăncilă nu mai este premier. Viorica Dăncilă deocamdată nu are un serviciu. Viorica Dăncilă, deocamdată, nu a avut niciun avantaj.” după cum declara chiar ea, la interviurile date pentru Mediafax.

Viorica a mai declarat că după alegeri are „mai multe propuneri, dar deocamdată nu” are un loc de muncă și că „deocamdată” este șomeră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI