Lovitură devastatoare pentru Mitică Popescu. Ce a pățit chiar în ziua când trebuia să semneze pentru Moromeții 2

Telefonul lui Stere Gulea, care dat peste cap totul

Mitică Popescu a fost bătut la cap de regizorul Stere Gulea cu mai bine de doi ani înainte de începerea filmărilor pentru „Moromeții 2”, să vină să joace în echipa lui, lucru pe care actorul l-a acceptat fără reținere. Actorul a povestit pentru revista „Taifasuri” cum s-a întâmplat de n-a mai jucat în film.

„Am învățat rolul ca un elev silitor”

„Am beut la tutun și m-am gândit. M-am gândit și-am beut la tutun. Până m-a luat dracu”. Este doar una dintre memorabilele replici cu care Mitică Popescu a jucat un „Cocoșilă” absolut delicios, absolut remarcabil în primul Moromeții. Uriașul actor a povestit în interviul acordat revistei „Taifasuri” despre cum a aflat în ultimul moment că nu va mai juca în Moromeții 2.

„Nu l-am refuzat pe Stere Gulea, învăţasem şi textul. Cu doi ani înainte, tot ne-a bătut la cap Stere. Dar trebuia să facă rost de bani şi, mă rog, când a reuşit să fie mândru de noul lui film, ne-a dat scenariile, eu l-am luat ca un elev silitor şi conştiincios. Locuind aproape de Herăstrău, mă duceam şi învăţam” (Mitică Popescu)

De ce n-a mai jucat Mitică Popescu în Moromeții 2
De ce n-a mai jucat Mitică Popescu în Moromeții 2

„Am aflat că nu mai joc chiar în ziua în care trebuia să semnez contractul”

Actorul a mai povestit despre cum refuzul lui Victor Rebengiuc de a mai juca a dat peste cap toată distribuția filmului.

„La un moment dat, nu ştiu exact motivele, Victor Rebengiuc n-a vrut să mai joace. Nu ştiu ce a motivat… Că e prea bătrân, în fine… Refuzând el, a trebuit să ne schimbe pe toţi din distribuţia veche. Era chiar în ziua când trebuia să mă duc să semnez contractul. Ne-au anunţat, cu scuzele de rigoare, evident. Asta e!”

Actorul are în spate o activitate prodigioasă, cu roluri de substanță atât în teatru cât și în film. În ultimii ani, a filmat constant pentru emisiunea „D’ale lu’ Mitică” a Televiziunii Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI