Lovitură devastatoare pentru familia Denisei Manelista. Decizie de ultimă oră a judecătorilor

Familia Denisei Manelista a primit o lovitură devastatoare la trei ani și jumătate de la moartea interpretei. O decizie de ultimă oră a judecătorilor le-a lăsat mască pe rudele ei care încă se ceartă pentru bani cu foștii ei colaboratori.

Sora Denisei Manelista și-a dat în judecată vărul și unchiul

Conflictul referitor la banii din drepturile de autor ale Denisei Manelista este în toi între rudele și colaboratorii artistei. Procesul a început de mai bine de doi ani, dar acum trebuie să fie reluat, deoarece magistrații și-au dat seama că niciuna dintre părțile implicate nu locuiește în sectorul 5 al Capitalei, astfel că dosarul trebuie să fie transferat la Judecătoria sectorului 4.

Adelina, sora Denisei Răducu, i-a dat în judecată pe unchiul ei, Florin Pește, și pe vărul ei, Liviu Dovleac, fost impresar al artistei. În plus, ea este în război cu alte case de producție din țară, deoarece ea n-ar fi primit nici un ban din drepturile de autor, în contextul în care clipurile artistei produc zeci sau chiar sute de mii de euro pe YouTube. Mulți dintre acuzați spun că nu au colaborat cu ea sau că n-au avut vreun ”raport izvorând din drepturi de autor”. Alții au au cerut respingerea acțiunii pentru ”lipsă de interes” și ”lipsă de obiect”.

Unchiul Denisei Răducu, despre locul unde se află banii Denisei Manelista

Pe de altă parte, Florin Pește, unchiul Denisei Răducu, cel care a descoperit talentul cântăreței,  a spus că urmașii interpretei nu pot moșteni drepturile de autor, dintr-un motiv simplu. Aceasta nu a fost autoarea pieselor lansate de ea. Astfel, ei i-au revenit doar drepturile de interpretare, iar acestea se colectează prin intermediul CREDIDAM, nu direct de pe YouTube. Între timp, șefii caselor de producție dați în judecată au semnat o scrisoare prin care spun că sunt de acord să-i acorde Adelinei banii, cu condiția ca ea să îi doneze copiilor bolnavi de cancer.

”Denisa deține doar drepturi de interpretare nu drepturi de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe YouTube. Eu am stat de vorbă cu ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate, nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că poate poate o să cedeze și încasăm și noi ceva”, a spus Florin Pește despre sora Denisei și soțul acesteia, potrivit wowbiz.ro.