El este omul care va conduce Dacia în România. Cine este cel care va ține frâiele uzinei de la Mioveni

El este omul care va conduce Dacia în România. Cine este cel care va ține frâiele uzinei de la Mioveni
El va prelua mandatul din februarie 2022

S-a aflat cine va conduce uzina Dacia din Mioveni. Dacia va avea la Mioveni un nou director executiv și coordonator al Platformei Industriale Dacia. Directorul Miguel Oliver Booquera va prelua în scurt timp conducerea uzinelor Renault/Dacia din Maroc, iar în locul lui a fost desemnat un inginder cu experiență în producția de automobile, la Renault, VW și Jaguar Land Rover.

Cine va conduce Dacia Mioveni în România

Carlos Henrique Carrinho va fi, de la 1 februarie, noul director executiv al Uzinei Vehicule Dacia și Coordonator al Platformei Industriale Dacia Mioveni.

Actualul director, Miguel Oliver Booquera, a venit la Mioveni în 2019 și va pleca din februarie 2022. El este director al uzinelor din Tanger și Casablanca (Maroc), unde sunt produse și modele ale Dacia, în special Sandero.

Noul director de la Mioveni are 55 de ani și a fost până acum director al Uzinei Renault din Curitiba. A absolvit Universitatea Federală din Rio de Janeiro. El lucrează din 1999 în industria de automobile și a avut funcții de conducere în perimetrul industrial, în cadrul Volkswagen și Jaguar Land Rover.

Cine este Carlos Henrique Carrinho

Din 2018, Carlos lucrează pentru grupul Renault.

„Mă bucur să mă alătur echipelor uzinei de la Mioveni, uzina leagăn a mărcii Dacia. O uzină recunoscută în cadrul Renault Group pentru performanța industrială și pentru nivelul de calitate a fabricației.

Sunt nerăbdător ca, împreună cu viitorii colegi, să lucrăm pentru a crește în continuare competitivitatea și atractivitatea produselor noastre”, a declarat Carlos Carrinho, înainte de preluarea noul post în România, conform Profit.ro.