Loteria Vizelor pentru SUA 2021. Documente necesare și sfaturi utile

Loteria Vizelor pentru SUA 2021. Documente necesare și sfaturi utile
Loteria Vizelor pentru SUA 2021

Obținerea vizei americane nu e atât de dificilă dacă suntem bine informați! Iată câteva informații referitoare la Loteria Vizelor pentru SUA 2021. Care sunt documentele care sunt necesare, precum și alte sfaturi utile găsiți în articolul de mai jos.

Informații despre Loteria Vizelor pentru SUA 2021

Solicitanții DV-2021 ar trebui să aștepte să fie anunțați cu privire la programarea unui interviu în conformitate cu reluarea etapizată a cadrului serviciilor de vize.

Toți solicitanții programului de viză de diversitate DV-2021 trebuie să fie găsiți eligibili și să obțină viza lor sau să ajusteze statutul până la sfârșitul anului 2021 (30 septembrie 2021).

Loteria Vizelor pentru SUA 2021 – condiții de participare

Pe pagina de internet a Departamentului de Stat se pot găsi instrucțiunile complete în ceea ce privește Loteria Vizelor pentru SUA 2021. Participanții programului DV-2021 au transmis cererile în perioada: 2 octombrie 2019 – 5 noiembrie 2019, până la ora 19:00 a României.

Cererile se pot trimite doar online, fiind acceptate numai în format electronic prin www.dvlottery.state.gov. Pentru participare nu se percep nici un fel de taxe. Potrivit legii, în perioada de participare, o persoană poate trimite o singură cerere, înregistrată pe numele acesteia.

Loteria Vizelor pentru SUA 2021 – reguli noi

Programul DV- 2021 are noi cerințe. Printre acestea se numără:

  • includerea numărul pașaportului solicitantului principal, țara care l-a emis, precum și data de expirare (dependenții nu se încadrează la această cerință). Vor fi descalificați cei care nu vor include datele pașaportului
  • includerea unei fotografii recente, din ultimele șase luni. Dacă fotografiile trimise sunt aceleași din programul DV-2000, înregistrările vor fi descalificate.

Loteria Vizelor pentru SUA 2021 –  numărul unic de confirmare

Cei care participă trebuie să păstreze numărul lor unic de confirmare, până pe data de 30 septembrie 2021. Aceasta este singura metodă de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecționată. Tot prin intermediul acestui număr se pot obține, în cazul în care cererea a fost selecționată, informații despre:

  • solicitarea de viză
  • programarea la interviu.

Acest număr mai poate fi de ajutor la: protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale. Pagina de confirmare trebuie să fie reținută doar de către participanți. Ei trebuie să păstreze pagina pentru a verifica independent situația cererilor de participare.

Loteria Vizelor pentru SUA 2021 – verificare online

La adresa de internet www.dvlottery.state.gov, începând cu data de 5 mai 2020, cei care participă la programul DV-2021, vor verifica online, pe Entrant Status Check, cu ajutorul numărului unic de confirmare care i-a fost atribuit la înregistrare, dacă cererea lor a fost selecționată.

Tot pe această pagină, participanții selecționați găsesc informații cu privire la:

  • solicitarea vizelor DV pentru ei și pentru familiile acestora, care au fost eligibile.
  • confirmarea Departamentului privind programarea la interviul pentru viză.

Loteria Vizelor pentru SUA 2021 – atenția la fraude

Pentru a verifica dacă au fost selecționați, participanții trebuie să folosească doar pagina oficială Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării), deoarece pot deveni victime. Aceștia pot primi un email prin cale le este solicitată o sumă de bani deoarece au fost selecționați, astfel săvârșindu-se o fraudă.

Departamentul de Stat, va emite comunicări prin mesaje e-mail, astfel:

  • NU vor anunța selecționarea persoanelor,
  • NU vor îndruma participanții să plătească taxe,
  • NU vor furniza instrucțiuni de solicitare a vizei și NU vor da detalii despre data și ora interviului de viză.

Toate informațiile pentru participanți sunt disponibile doar pe pagina de internet Entrant Status Check, pe pagina oficială la www.dvlottery.state.gov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI