04 dec. 2022 | 19:00

Locurile din România unde s-a filmat Wednesday, serialul care face acum furori pe Netflix

Diverse
Locurile din România unde s-a filmat Wednesday, serialul care face acum furori pe Netflix
Locurile din România unde s-a filmat Wednesday

Locurile din România unde s-a filmat Wednesday, noul serial care face furori pe Netflix încă de la lansare. Este un adevărat succes, înregistrând 341,2 milioane de ore de vizionare în toată lumea, în mai puțin de o săptămână. Unele scene s-au filmat în România, iar imaginile sunt cu adevărat uimitoare.

Locurile din România unde s-a filmat Wednesday

Wednesday este fiica lui Gomez și a Morticiei, făcând parte din Familia Addams. Probabil unii dintre voi vă amintiți de acest serial care a fost difuzat în România în trecut, înainte să existe Netflix. Desigur, actorii erau diferiți.

În serialul difuzat de Netflix, pe lângă Wednesday și părinții ei sunt alte cinci personaje care fac parte din familie, inclusiv o mână, jucată de Victor Dorobanțu, un magician român. Foarte multe scene din serial au fost filmate în România. Iată care sunt acestea:

  • Castelul Cantacuzino, Bușteni

Castelul Cantacuzino este prezentat în serial ca fiind Academia Nevermore. Este un loc în care Wednesday se poate exprima cum simte, iar cei care nu sunt acceptați de societate au format o mare familie aici. Un fel de „outsideri”.

Castelul Cantacuzino a fost construit sub ghidarea arhitectului Grigore Cerchez, unul dintre cei mai importanți de la finalul secolului 19. Cei care au filmat serialul au ales această locație deoarece se potrivește perfect cu tema acestuia.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino

  • Casa Monteoru din București

Casa Monteoru este una dintre cele mai valoroase clădiri din Patrimoniului Capitalei. În prezent, casa este clasată ca fiind monument istoric de interes național. A fost construită la finalul secolului 19 de către Alecu Niculescu. De atunci și până în prezent a trecut prin câteva renovări.

Pereții sunt îmbrăcați în marmură multicoloră, decorați cu oglinzi aduse de la Viena. Mobilierul, corpurile de iluminat și alte elemente decorative au fost aduse de la Paris.

  • Bazinul de înot, București

Aici s-a filmat una dintre primele scene ale serialului, care se regăsește chiar în primul episod. O mare parte din acțiune se desfășoară la Academia Nevermore, clădire care, de fapt, este Castelul Cantacuzino.

Este un internat pentru copii ca și Wednesday, care a ajuns aici după ce a aruncat câțiva pești piranha în bazinul de înot, acolo unde se antrenau colegii de la echipa de înot.

Bazinul de înot Dinamo, București

Bazinul de înot Dinamo, București

  • Gara Regală, Sinaia

Sinaia are două gări regale și una de călători. Prima a funcționat până în anul 1940, iar mai apoi a fost transformată complet. De la sală de spectacole, restaurant, discotecă, bibliotecă și tâmplărie, până la muzeu al căilor ferate, ceea ce este astăzi.

Cea de-a doua gară regală este cea una s-a filmat serialul. Aceasta a fost comandată de către regele Carol al II-lea în anul 1933, fiind finalizată în șapte ani. Astăzi are aceeași funcție.

  • Conacul Olga Greceanu

Conacul se află în localitatea Bălteni, Dâmbovița. Olga Greceanu este de origini nobile, născută în Șeșevski. A fost singura femeie din România care a primit acordul scris al patriarhilor să predice a amvon.

De asemenea, a fost și singura femeie primit în „Rugul Aprins”, un nucleu de intelectuali care își propuneau să păstreze valorile ortodoxe. Olga a fost o pictoriță foarte apreciată în Europa și America.

  • Politehnica București

Aici s-au filmat chiar primele secunde din Wednesday. Universitatea Politehnică București este cea mai mare din România, având peste 200 de ani.

Universitatea Politehnică

Universitatea Politehnică

  • Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, București

Grădina Botanică a fost realizată în anul 1860, la solicitările lui Carol Davila, pentru a veni în sprijinul elevilor de la Școala Națională e Medicină și Farmacie. De asemenea, a reprezentat o sursă importantă de plante pentru farmacii.

În serialul Wednesday apare sera veche a grădinii, care a fost construită între anii 1889-1891, după modelul unor sere din Belgia. În anul 2011 a fost restaurant pavilionul care adăpostește diferite familii de plante exotice. Astăzi este singurul pavilion care se poate vizita din Sera Veche.