Locurile din lume pe care nu le poate vizita nimeni în 2022. Ce se întâmplă cu ele, de fapt

Locurile din lume pe care nu le poate vizita nimeni în 2022. Ce se întâmplă cu ele, de fapt
Locurile din lume pe care nu le poate vizita nimeni in 2022. Ce se intampla cu ele, de fapt

Vești neplăcute pentru pasionații de călătorii. În anul 2022 există câteva destinații care nu vor putea fi vizitate, din mai multe motive. Pandemia de coronavirus, demolările unor clădiri precum și renovarea altor situri îi împiedică pe turiști să vină și să se bucure de unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Lista destinațiilor turistice interzise pentru oameni în 2022.

Destinațiile turistice unde nimeni nu poate ajunge în 2022

În timp ce multe dintre cele mai populare destinații turistice din lume își vor deschide porțile pentru turiști în 2022, există încă unele locuri care vor fi interzise și nu vor putea fi vizitate în anul ce urmează. Care sunt acestea, potrivit celor de la CNN.

Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian – Washington, Statele Unite ale Americii

Acest muzeu popular din capitala Americii va fi indisponibil vizitatorilor, deoarece se află în mijlocul unei renovări masive ce va dura șapte ani de zile, în care „toate cele 23 de expoziții vor fi complet reimaginate, cu noi spații de prezentare și atracții”.

O parte din aceste renovări au fost făcute chiar în timpul vizitei turiștilor, dar muzeul se va închide timp de cel puțin șase luni în 2022 pentru a intra în următoarea fază a transformării. Până la finalizarea lucrărilor, reprezentanții muzeului asigură turiștii că se vor putea bucura de spațiu pentru aproximativ 1.400 de obiecte noi.

Scările Haiku – Oahu, Hawaii

Scările Haiku din Hawaii reprezintă o potecă ideală pentru drumeții, cunoscută și sub numele de „Scările către Rai”. Din păcate, locațăia a fost afectată de supraturism. Deși, oficial, scările au fost închise publicului în anii 1980, asta nu i-a împiedicat pe mulți drumeți să se strecoare pe cărare și, uneori, să se accidenteze.

În toamna anului 2021, cei din Consiliul Local din Honolulu au votat, în unanimitate, înlăturarea definitivă a Scărilor Haiku, ce vor fi demolate în 2022.

Hotelul Roosevelt – New York, Statele Unite ale Americii

Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Manhattan, locul în care a locuit celebrul personaj Don Draper (interpretat de actorul Jon Hamm) din Mad Men, după divorțul său de Betty, și-a întâmpinat ultimii oaspeți în anul 2020, după aproape un secol de existență.

Traseul Stalheimskleiva – Valea Nærøydalen, Norvegia

Unul dintre cele mai abrupte drumuri din Scandinavia, Traseul Stalheimskleiva leagă două cascade pitorești din Valea Nærøydalen, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Celebra destinație turistică este cunoscuă și pentru viraje în ac de păr. Drumul este supus unor lucrări de întreținere, fiind închis în anul 2022. În prezent, nu există o dată confirmată de redeschidere.

Marble Arch Mound – Londra, Marea Britanie

Sunt atât de multe destinații turistice în Londra, dar localnicii au fost încântați să urmeze o nouă atracție în iulie 2021.

Deși Marble Arch Mound a fost catalogată drept un refugiu luxuriant în aer liber, cu artă publică și vederi celebrului Hyde Park, rezultatul final a fost luat în derâdere pe rețelele sociale, descris precum „un morman de moloz neterminat”. Marble Arch Mound s-a redeschis în august 2021, dar se va închide definitiv în ianuarie 2022.

Dovleacul Galben – Insula Naoshima, Japonia

Artista japoneză Yayoi Kusama este renumită pentru sculpturile sale enorme de dovleac cu buline. Una dintre cele mai faimoase capodopere ale sale este cea de culoare galbenă de pe docul Naoshima, cuoscută sub numele de „Insula de Artă”.

În luna august a acestui an, un taifun puternic a măturat dovleacul în mare. Benesse Art Site, care administrează muzeele de pe insulă, a reușit să recupereze piesele, dar nu este clar dacă și când va fi expus din nou dovleacul.

Peak Tram – Hong Kong, China

Una dintre atracțiile cel mai ușor de recunoscut din Hong Kong este Peak Tram, tramvaiul ce transportă vizitatorii până la cel mai înalt punct al insulei.

Mașinile din metal roșu și-au făcut debutul în 1989, la aniversarea de 100 de ani de la funicularul original. Momentan, tramvaiul este închis pentru renovare, din iunie 2021, și încă nu se știe data exactă când se va redeschide.