Cât costă 4 nopți de cazare pe Valea Prahovei de Revelion. Prețurile halucinante sunt mai mari decât în Austria

Cât costă 4 nopți de cazare pe Valea Prahovei de Revelion. Prețurile halucinante sunt mai mari decât în Austria
Cat costa 4 nopti de cazare pe Valea Prahovei de Revelion

Revelionul se apropie repede, iar românii și-au făcut din timp rezervații pentru a fi siguri că nu rămân pe dinafară. Cea mai căutată destinație este Valea Prahovei. Hotelierii au pregătit pachete turistice oferind oaspeților mâncăruri tradiționale, muzică live și experiențe de neuitat.

Cât vor cheltui românii de Revelion

Prețurile sunt extrem de mari, mai ales pentru cei care vin pe ultima sută de metri, asta dacă mai găsesc locuri libere. De exemplu, prețul unei vacanțe pentru doua persoane poate depăși cu ușurință suma de 7.000 de lei, la un hotel de patru stele. Există și prețuri mai mici, pentru turiștii cu buget redus, începând de la 1.600 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare.

Pentru o cameră normală, turiștii plătesc 6.116 lei într-un hotel de patru stele, în Sinaia. În acest preț este inclus micul dejun și cazarea în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie. Prețurile sunt extrem de mari, având în vedere că la Innsbruck, în Austria, o cameră dublă sau twin într-un hotel de patru stele, cu micul dejun inclus, costă 5.612 lei.

În Bulgaria, același pachet turistic costă în jur de 3.500 de lei, cu mic dejun inclus și cină. Tarifele pentru turiștii cu buget mai redus pentru un sejur de Revelion în Valea Prahovei începe de la câteva sute de ore de persoană, în funcție de hotel. Pachetul include patru nopți de cazare și masa festivă.

Unde preferă românii să meargă în afara țării

În timp ce majoritatea românilor aleg să-și petreacă sărbătorile în Delta Dunării, pe litoral sau la munte, alții preferă să treacă granițele. Una dintre cele mai căutate destinații de vacanță de Crăciun și Revelion anul acesta a fost Egipt. Majoritatea pachetelor au fost deja vândute încă din octombrie și noiembrie. Prețurile la ei sunt mult mai mici, iar în unele locuri se poate merge și fără certificatul verde.

„Cel mai mult, ca număr de persoane, s-a vândut Egiptul, pentru vacanţe de relaxare în Hurghada şi Sharm el Sheikh. Sunt organizate curse charter săptămânale din mai multe oraşe ale ţării, preţurile pachetelor sunt accesibile. Şi de Crăciun, şi de Revelion la fiecare hotel se organizează mese festive şi spectacole, astfel încât turiştii să simtă atmosfera de sărbătoare. În fiecare zi pot pleca din Hurghada într-o excursie la Karnak şi Luxor, la Cairo, să facă safari în desert, să se plimbe cu o ambarcaţiune în Marea Roşie. În Sharm el Sheikh pot face safari, croazieră pe Marea Roşie, pot vizita Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi să admire răsăritul de pe Muntele lui Moise”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45, pentru Agerpres.