Din ce în ce mai mulți turiști străini aleg să viziteze România. Printre aceștia se numără și americani. Călătorii de peste Ocean au oferit celor interesați să ajungă pe meleagurile țării noastre câteva sfaturi, abordând și subiecte sensibile, cum ar fi infracționalitatea, cartierele periculoase și viața de noapte.
Pentru că România este unul dintre statele europene în care natura a fost conservată, mulți turiști străini aleg să o viziteze. Regiuni întinse ale țării prezintă munți, cu o mulțime de trasee pentru aventurierii care sunt în căutare de peisaje uluitoare și rezervații naturale cu animale sălbatice, cum ai fi zimbrii.
În ciuda motivelor ce i-ar putea determina pe străini să vină în România, există și amenințări la adresa siguranței lor ce trebuie luate în considerare. Infracțiunile reprezintă cea mai mare amenințare la adresa siguranței turiștilor care vizitează România, potrivit Travellers Worldwide.
În România, de cele mai multe ori vorbim despre infracțiuni mici, în cazul turiștilor străini. Aceștia rămân în cel mai rău caz cu mai puțini bani, susțin turiștii americani pentru sursa citată.
În comparație cu alte state europene, rata infracțiunilor violente în România este foarte scăzută. Crimele reprezintă doar 1,3 procente, o scădere bruscă față de rata omorurilor înregistrată în perioada anilor 1990, a scris sursa citată, pe baz datelor Statista.
România se confruntă în continuare cu crimă organizată, însă turiștii sunt aproape convinși că nu se vor confrunta cu un astfel de pericol. Cele mai frecvente infracțiuni la care sunt expuși străinii care aleg să călătorească în țara noastră ar fi: furturile mărunte, înșelătoriile și tâlhăriile.
Furtul din buzunare este mai puțin practicat în România în comparație cu alte țări, care susțin că ar fi mai sigure, cum ar fi Italia. Acest obicei este cel mai des întâlnit în București, în mod deosebit în mijloacele de transport în comun, care sunt foarte aglomerate.
Capitala este unul dintre locurile din țară vizitate des de turiștii străini. Odiniară cunoscut după denumirea „Micul Paris”, Bucureștiul prezintă ca atracție o viață de noapte extrem de intensă. Americanii recomandă turiștilor să fie cu ochii-n patru din acest punct de vedere.
Călătorii de peste Ocean amintesc, în contextul siguranței vieții de noapte, subiectul Colectiv din anul 2015, când clubul de noapte cu denumirea amintită a condus la stingerea din viață a 64 de persoane și la vătămarea a cel puțin 200 de tineri.
„Luați măsuri de siguranță, ca oriunde altundeva, cum ar fi păstrarea obiectelor de valoare într-un loc sigur și starea de la alertă când circulați cu mijloace de transport în comun”, este un alt sfat oferit de americani.
Citește și: Doi vloggeri americani au comparat Bucureștiul cu Paris: „E mai bine aici”
Turiștii de peste Ocean au recomandat, de asemenea, călătorilor să se ferească de zonele sărace din București, menționând drept exemplu cartierul Ferentari.
„Nu e o idee rea să stați departe de cartierele mai sărace și mai periculoase. Pot fi regăsite mai ales în orașele mari, cum ar fi București”, au mai notat jurnaliștii sursei citate.
Ferentari este un ghetou în care trăiesc cele mai multe persoane de etnie rromă din București, a scris sursa citată, explicând că părerile privind pericolul pe care acesta îl reprezintă în realitate sunt împărțite. În zonă ar putea să trăiască oameni care nu beneficiază de măsuri sociale potrivite.
Americanii au subliniat totodată că, atunci când vine vorba despre cartierele „rele”, oamenii care sunt în cel mai mare pericol sunt locuitorii săraci care trăiesc în condiții „mizerabile”, nu turiștii străini.