16 oct. 2023 | 14:14

Locurile din București pe care americanii nu le recomandă: „Stați departe”. Ce au spus despre hoți și viața de noapte

Social
Locurile din București pe care americanii nu le recomandă:
Ce spun americanii despre București, cunoscut odinioară drept "Micul Paris". Pericolele pe care le prezintă capitala României.

Din ce în ce mai mulți turiști străini aleg să viziteze România. Printre aceștia se numără și americani. Călătorii de peste Ocean au oferit celor interesați să ajungă pe meleagurile țării noastre câteva sfaturi, abordând și subiecte sensibile, cum ar fi infracționalitatea, cartierele periculoase și viața de noapte.

Americanii de la Travellers Worldwide, despre România

Pentru că România este unul dintre statele europene în care natura a fost conservată, mulți turiști străini aleg să o viziteze. Regiuni întinse ale țării prezintă munți, cu o mulțime de trasee pentru aventurierii care sunt în căutare de peisaje uluitoare și rezervații naturale cu animale sălbatice, cum ai fi zimbrii.

În ciuda motivelor ce i-ar putea determina pe străini să vină în România, există și amenințări la adresa siguranței lor ce trebuie luate în considerare. Infracțiunile reprezintă cea mai mare amenințare la adresa siguranței turiștilor care vizitează România, potrivit Travellers Worldwide.

În România, de cele mai multe ori vorbim despre infracțiuni mici, în cazul turiștilor străini. Aceștia rămân în cel mai rău caz cu mai puțini bani, susțin turiștii americani pentru sursa citată.

Cu ce infracțiuni riscă să se confrunte turiștii străini

În comparație cu alte state europene, rata infracțiunilor violente în România este foarte scăzută. Crimele reprezintă doar 1,3 procente, o scădere bruscă față de rata omorurilor înregistrată în perioada anilor 1990, a scris sursa citată, pe baz datelor Statista.

România se confruntă în continuare cu crimă organizată, însă turiștii sunt aproape convinși că nu se vor confrunta cu un astfel de pericol. Cele mai frecvente infracțiuni la care sunt expuși străinii care aleg să călătorească în țara noastră ar fi: furturile mărunte, înșelătoriile și tâlhăriile.

Ce pericole există în București, potrivit americanilor

Furtul din buzunare este mai puțin practicat în România în comparație cu alte țări, care susțin că ar fi mai sigure, cum ar fi Italia. Acest obicei este cel mai des întâlnit în București, în mod deosebit în mijloacele de transport în comun, care sunt foarte aglomerate.

Capitala este unul dintre locurile din țară vizitate des de turiștii străini. Odiniară cunoscut după denumirea „Micul Paris”, Bucureștiul prezintă ca atracție o viață de noapte extrem de intensă. Americanii recomandă turiștilor să fie cu ochii-n patru din acest punct de vedere.

Incendiul Colectiv rămâne în memoria turiștilor

Călătorii de peste Ocean amintesc, în contextul siguranței vieții de noapte, subiectul Colectiv din anul 2015, când clubul de noapte cu denumirea amintită a condus la stingerea din viață a 64 de persoane și la vătămarea a cel puțin 200 de tineri.

„Luați măsuri de siguranță, ca oriunde altundeva, cum ar fi păstrarea obiectelor de valoare într-un loc sigur și starea de la alertă când circulați cu mijloace de transport în comun”, este un alt sfat oferit de americani.

Citește și: Doi vloggeri americani au comparat Bucureștiul cu Paris: „E mai bine aici”

Cartierele din București pe care străinii le evită

Turiștii de peste Ocean au recomandat, de asemenea, călătorilor să se ferească de zonele sărace din București, menționând drept exemplu cartierul Ferentari.

„Nu e o idee rea să stați departe de cartierele mai sărace și mai periculoase. Pot fi regăsite mai ales în orașele mari, cum ar fi București”, au mai notat jurnaliștii sursei citate.

Ferentari este un ghetou în care trăiesc cele mai multe persoane de etnie rromă din București, a scris sursa citată, explicând că părerile privind pericolul pe care acesta îl reprezintă în realitate sunt împărțite. În zonă ar putea să trăiască oameni care nu beneficiază de măsuri sociale potrivite.

Citește și: Străinii, fascinați de dulciurile românești! Ce le-a plăcut mai mult dintre Măgura, ciocolata Rom, pufuleții Gusto și turta dulce

Americanii au subliniat totodată că, atunci când vine vorba despre cartierele „rele”, oamenii care sunt în cel mai mare pericol sunt locuitorii săraci care trăiesc în condiții „mizerabile”, nu turiștii străini.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Fenomen alarmant în Armata Română. Motivul pentru care tot mai mulți ingineri militari aleg să renunțe la carieră
EVZ.ro
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Digisport.ro
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino
Adevarul
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Cel mai mare pericol pentru șoferi. Nimeni nu s-a gândit la asta
EVZ.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews
Se CONFISCĂ tot. E ilegal oriunde în România. Anunțul venit azi, 18 mai
Capital.ro
Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Schimbări rentabile pentru Berbeci, reuşite excepţionale pentru Balanţe
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro