Vatra Dornei este una din stațiunile turistice preferate chiar și de cei ai casei. Sezonul rece se apropie din nou, iar majoritatea oamenilor de peste tot încearcă să își facă planuri pentru a se bucura de vacanță din plin.
Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar oameni de peste tot își fac planuri pentru sărbătorile de iarnă și pentru cele dintre marile evenimente – Crăciunul și Revelionul. Există câteva locuri care sunt în topul listei multora precum Vatra Dornei.
Aceasta este una din stațiunile turistice din România foarte apreciate pe timp de iarnă, dar și vara. Locurile sunt căutate de oameni datorită apelor termale, peisajelor de poveste și a facilităților de practicare a schiului pe timp de iarnă.
Vatra Dornei este situată în nordul României, în depresiunea intramontană a Dornelor din Carpații Orientali și este înconjurată de munți împăduriți: Munții Giumalău, Munții Bistriței, Munții Călimani, Munții Rodnei, Obcina Mestecăniș. Aici poți practica alpinism și alte sporturi de iarnă, dar poți beneficia și de tratamente excepționale în spațiile cu acest scop.
Orice român trebuie să vadă măcar o dată în viață Muzeul de Științele Naturii și Ciegetică din Vatra Dornei. Este construit din două secții: Secția de Faună și Floră din zona Dornelor și Secția de Cinegetică din județul Suceava.
Exponatele de faună și floră sunt prezentate redând aspecte din mediul lor natural, lucru care dă un plus de atractivitate pentru publicul vizitator. De asemenea, poți face o vizită și la Muzeul de Etnografie din Vatra Dornei, situat pe Strada Mihai Eminescu nr. 17, în clădirea primăriei.
Cetatea Sucevei nu trebuie nici ea ratată. Fortificația este acum monument istoric și a fost ridicată de Petru I Mușat, întărită de Ștefan cel Mare și ulterior condusă de Dumitrașcu Cantacuzino.
Izvoarele termale și cu apă carbogazoasă sunt potrivite pentru cei care doresc liniște și relaxare. Vatra Dornei este o destinație bună și pentru cei care își doresc să se odihnească într-un bioclimat stimulent cu o influență pozitivă asupra sistemului nervos.
-izvoarele cu apă minerală carbogazoase
-izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice și sulfuroase
-mofete naturale de săruri de mare puritate și concentrație de CO2
-nămolul de turba din zona Poiana Stampei
-Pârtia Dealul Negru
-Pârtia Veverița
-Pârtia Parc 1
-Pârtia Parc 2
Parcul Natural Călimani
Trasrărăul