Ce avere are șeful SRI. S-a aflat suma uriașă pe care a strâns-o, totul e public

Ce avere are șeful SRI. S-a aflat suma uriașă pe care a strâns-o, totul e public
Câți bani a strâns șeful SRI de-a lungul timpului

Eduard Hellvig a fost deputat în Parlamentul României, în Parlamentul European și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Acesta a devenit șeful SRI în anul 2015. De-a lungul timpului, el a reușit să strângă o avere considerabilă, iar veniturile sale lunare nu pot să fie trecute cu vederea.

Cine este Eduard Hellvig, șeful SRI

Eduard Raul Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj în 1997. Mai mult, șeful SRI a studiat la Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” între 2005 și 2006.

Studiile sale din domeniul securității nu s-au oprit aici. În 2006, el a urmat Programul pe probleme de terorism și studii de securitate, acesta fiind organizat de către Centrul European de Studii de Securitate „George C. Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, Germania.

De asemenea, el a obținut titlul de doctor în științe politice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, în 2009. Eduard Raul Hellvig a ocupat mai multe funcții, fiind deputat în Parlamentul României în 2004 și 2008, potrivit știridinlume.ro.

Ce funcții a mai ocupat Eduard Hellvig

El a ocupat funcția de secretar al Comisiei pentru apărăre, ordine publică și siguranță națională. Acesta a făcut parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Nato. De asemenea, Eduard Raul Hellvig a devenit unul dintre primii europarlamentari ai țării după aderarea la UE.

Acesta a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului în 2012. Mai mult, în urma alegerilor parlamentare de la finalul anului, el obținea un nou mandat de deputat. Șeful SRI a mai fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru în Comisia pentru politica externă.

El a făcut parte din Comisia pentru Afaceri Europene și din Delegația României la Adunarea Parlamentară a NATO. Pe data de 2 martie 2015, Eduard Raul Hellvig a devenit al cincelea șef din istoria SRI, prin Hotărârea nr. 15 a Parlamentului României.

Câți bani câștigă șeful SRI

Eduard Hellvig a reușit să strângă o avere frumoasă de-a lungul timpului. Acesta primește un venit anual de 171.515 lei, adică 14.292 de lei pe lună pentru funcția de șef SRI, potrivit declarației de avere completată în 2021. Șeful SRI deține 41.500 de lei și în conturile deschise la bancă.

El are și bijuterii, ceasuri și tablouri care au fost dobândite în 2019 și ajung la suma de 30.000 de lei. Șeful SRI deține două terenuri intravilane în Tunari, Ilfov, proprietățile fiind achiziționate în 2017. În localitatea respectivă el se bucură și de o casă, de 559 metri pătrați, care a fost construită în 2020.