Fost ofițer SRI, condamnat la închisoare cu executare. Cine este Daniel Dragomir, de fapt

Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare. Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Astăzi, joi, 18 iunie, magistrații Curții de Apel București l-au condamnat definitiv pe fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, la 3 ani și 10 luni de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, de fals în înscrisuri și spălare de bani. De când era așteptată decizia finală aflați în paragrafele următoare.

Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare

Daniel Dragomir, fost șef SRI, a fost condamnat definitiv, astăzi, la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru următoarele infracțiuni: fals în înscrisuri, trafic de influență, și spălare de bani.

„Admite apelurile declarate de DNA şi de către inculpaţii Dragomir Daniel şi Dragomir Marinela-Zoica împotriva sentinţei penale nr.3001 din data de 22 decembrie 2016 pronuţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală în dosarul nr.2283/3/2015. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând în fond:

  • Condamnă pe inculpatul Dragomir Daniel la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă;
  • Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani;
  • Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Contopeşte pedepsele anterior menţionate, urmând ca inculpatul Dragomir Daniel să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare (o treime din pedepsele care nu se execută), în final inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie“, se arată în decizia Curții de Apel București, care este definitivă.

Decizia finală era așteptată din ianuarie

Fostul ofițer era în așteptarea unei decizii în dosarul în care a fost acuzat că a luat mită de peste 2 milioane de lei de încă de la începutul anului în curs, dar în data de 30 ianuarie 2020 magistrații nu s-au pus de acord dacă menţin condamnarea cu suspendare primită de Dragomir Daniel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI