Locurile de joacă din București, un pericol pentru copii?! Măsurile luate de autorități

Locurile de joacă din București, un pericol pentru copii?! Măsurile luate de autorități
Locurile de joaca din Bucuresti, un pericol pentru copii! Masurile luate de autoritati

Locurile de joacă pentru copii sunt un adevărat pericol pentru micuți. În loc să se simtă în siguranță într-un spațiu dedicat lor, aceștia riscă să se îmbolnăvească sau să se rănească. Cele mai multe parcuri din Capitală au devenit focare de infecții. Ce spun autoritățile, mesaj major pentru părinți.

Locurile de joacă din Capitală au devenit focare de infecții

Parcurile și locurile de joacă dintre blocuri nu mai sunt sigure pentru copii. Peste tot vezi leagăne ruginite, tobogane rupte și covoare pline de mizerie. Micuții riscă să ajungă la spital, din cauza nepăsării autorităților.

Miroase a găinaț îngrozitor de rău. Din păcate copiii tot vor aici și nu avem încotro. Dar…e groaznic”, a dezvăluit cu părere de rău mama unui copil, potrivit observatornews.ro.

Părinții sunt nevoiți să își supravegheze copiii cu atenție la locurile de joacă, pentru a nu se răni în toboganele și legănele ruginite. Pe jos este doar găinaț, existând riscul ca micuții să se îmbolnăvească. Ca să nu mai spunem de scaunele în care copiii stau. Acestea sunt murdare și cu vopseaua sărită.

Autoritățile sunt nepăsătoare

Autoritățile ridică din umeri. Până acum, nimeni nu a luat nicio măsură pentru problemele care se găsesc în cele mai mari parcuri din Capitală. De vină pentru mizeria de la locurile de joacă ar fi părinții, se apără cei care au în grijă parcurile. O altă explicație halucinantă din partea autorităților este că locurile de joacă periculoase sunt deja închise. Deci, copiii se află în „siguranță” printre leagănele ruginite, toboganele rupte și covoarele pline de mizerie care se regăsesc în majoritatea locurilor de joacă din Capitală.

Un medic celebru trage un semnal de alarmă. Atenție, părinți!

Din cauza locurilor de joacă murdare, copiii pot face o serie lungă de boli și infecții, cum ar fi hepatita A, tetanos. Deoarece micuții pun mâinile murdare pe față sau le bagă în gură, riscul de boli este și mai mare, este avertismentul lansat de un medic român celebru.

”Lista este extrem de lungă. Hepatita A, etc. Este riscul şi de tetanos, este riscul unor infecţii, adică exemplele ar putea să continue. Mâinile sunt cele care prezintă poarta de intrare pentru marea majoritate a bolilor infecţioase. Şi ele trebuie să rămână curate”, avertizează medicul Adrian Marinescu, director medical Matei Balş, potrivit observatornews.ro.

În cazul în care copiii se rănesc la locurile de joacă periculoase din parcuri sau aflate între blocuri, potrivit legii, primăria este cea care răspunde de acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI