Schimbare majoră pentru parcurile Herăstrău și Cișmigiu. Cine se va ocupa de ele

Schimbare majoră pentru parcurile Herăstrău și Cișmigiu. Cine se va ocupa de ele
Ce are de gând să facă primarul sectorului 1

Parcurile Herăstrău și Cișmigiu nu vor mai fi în administrația Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a anunțat că parcurile Herăstrău și Cișmigiu trec în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Schimbare pentru cele mai cunoscute parcuri din București

Primarul sectorului 1 a anunțat ce lucrări de investiții va face Consiliul în cele două parcuri.

”Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd în buruieni și gropi, spațiile verzi, mobilierul urban și locurile de joacă și a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I și a Parcului Istoric Cișmigiu,

este necesară intervenția de urgență a autorității publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale cât și în vederea reamenajării și sistematizării acestora”, se arată în motivația cererii.

„Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)

Ce vrea să facă primarul sectorului 1

Lucrările de investiții propuse pentru Herăstrău sunt: reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii).

În ceea ce privește Parcul Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 își dorește să reabiliteze și să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.

În plus, vor fi realizare lucrări de amenajare peisagistică (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii) și va fi introdus un sistem de monitorizare video”, a transmis Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI