29 sept. 2021 | 09:19

Locurile cele mai toxice de pe pământ. Cele mai dezolante 5 zone din lume

Diverse
Locurile cele mai toxice de pe pământ. Cele mai dezolante 5 zone din lume
Cele mai toxice locuri de pe pământ. Orașe poluate unde supraviețuirea prezintă un risc ridicat

Numărul total al populației de pe pământ este acum mai mare de 7 miliarde. Pe măsură ce crește acest număr, devine mai dificil să găsești locuri pe pământ neafectate de poluarea și dezvoltarea cauzată de om. De la plumb în sol până la toxine în apă și căderi radioactive în aer, toate au generat zone unde este imposibil de trăit. Din păcate, există locuri toxice pe pământ, orașe poluate, unde viața devine aproape imposibilă.

Cele mai toxice locuri de pe pământ. Supraviețuirea prezintă un risc ridicat

Este o realitate tristă să vezi milioane de oameni care trăiesc în cele mai dăunătoare medii de pe Pământ. Ceea ce îl face și mai trist este că majoritatea, dacă nu toate, dintre locurile toxice ale planetei au fost rezultatul abuzului uman asupra naturii. Ceea ce ete și mai trist, este că există orașe poluate unde deși nivelul de toxicitate este unul extrem, oamenii încearcă să-și ducă viața normal, sau atât cât se poate  de normal în condițiile date.

1. Agbogbloshie, Ghana

Agbogbloshie, în Accra Ghana, este a doua cea mai mare zonă de procesare a deșeurilor electronice sau e-deșeuri din Africa de Vest. Deșeurile electronice, cum ar fi dispozitivele electronice aruncate, includ frigidere, cuptoare cu microunde și televizoare, așezate în acest depozit de deșeuri. În fiecare an, Ghana importă în jur de 215.000 de tone de electronice de consum second hand în principal din Europa de Vest și generează alte 129.000 de tone de e-deșeuri anual.

Datorită compoziției eterogene a deșeurilor, reciclarea lor în condiții de siguranță necesită un nivel ridicat de calificare. Din probele de sol, experții au estimat că nivelurile de plumb din zonă sunt de până la 18.125 ppm. În SUA, standardul Agenției pentru Protecția Mediului pentru plumb în sol este de numai 400 ppm.

2. Cernobîl, Ucraina. Unul din locurile toxice cu cel mai mare grad de radioactivitate

Încă de la catastroficul accident nuclear care a avut loc la 26 aprilie 1986 la centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina, Cernobîl nu a ieșit din lista celor mai poluate site-uri din lume. Uraniul, plutoniul, cesiul-137 și alte prafuri radioactive și alte metale continuă să afecteze zona de excludere din jurul centralei nucleare. Conform studiilor efectuate de Green Cross și Blacksmith Institute, expunerea prelungită la doze mici în zonele învecinate a crescut semnificativ riscul de leucemie.

3. Râul Citarum, Indonezia

Râul Citarum din Indonezia este etichetat „cel mai poluat râu din lume” de către agențiile guvernamentale locale și ONG-urile însărcinate cu curățarea acestuia. Râul asigură 80% din alimentarea cu apă din Jakarta, irigă fermele care furnizează 5% din orezul țării și este o sursă de apă pentru peste 2.000 de fabrici, afectând astfel 5 milioane de oameni.  Este unu din acele locuri toxice în care oamenii, ca prin minunte, reușesc să supraviețuiască, ca prin minune, cu orașe poluate de râu.

Râul este poluat cu numeroase substanțe chimice, inclusiv pesticide, plumb, cadmiu și crom. În 2013, buletinul APN Science a constatat că „aluminiul era la 97 ppb (media mondială este de 32 ppb); manganul din râu era de 195 ppb (media mondială: 34 ppb); iar concentrațiile de fier în Citarum au fost de 194 ppb (media mondială: 66 ppb) ”.

4. Dzerjinsk, Rusia, în lista de orașe poluate

În 2007, în urma testelor de alimentare cu apă, Guiness Book of World Records a numit orașul Dzershinsk intră în categoria de orașe poluate la extrem. În perioada de vârf a fabricării armelor chimice din Rusia între 1930 și 1998, aproximativ 300.000 de tone de deșeuri chimice au fost depozitate necorespunzător în depozitele de deșeuri. 190 substanțe chimice diferite s-au filtrat de atunci în apele subterane ale orașului, inclusiv dioxine și fenol, care sunt de mii de ori mai mari decât nivelurile recomandate, ceea ce face ca aici să existe locuri toxice, unde este impsibil de trăit.

5. Hazaribagh, Bangladesh

Locuitorii din Hazaribagh, Bangladesh, în aceste locuri toxice, sunt expuși riscului de expunere la crom hexavalent cauzator de cancer, greață, erupții cutanate, arsuri acide și alte probleme de sănătate. Acest lucru se datorează în principal faptului că aproximativ 250 de fabrici de prelucrare sunt împinse la un capăt al Central Park, unde aproximativ 10.000 de oameni tratează pielea animalelor purtând doar cizme de cauciuc pentru protecție. 22.000 de litri cubi de deșeuri toxice produse de tăbăcărie sunt apoi aruncate în râul East, care servește drept principală sursă de apă pentru cei 185.000 de locuitori ai orașului. Iată un nou loc intrat în lista de orașe poluate.

6.Linfen, China

Copiii din provincia Shanxi au rate mari de otrăvire cu plumb din cauza poluării excesive a aerului. Așezat în inima centurii de cărbune din China, smogul și funinginea de la poluanții industriali și automobilele înnegresc aerul la orice oră, deci intră pe lista de orașe toxice. Clinicile observă cazuri în creștere de bronșită, pneumonie și cancer pulmonar. Arsenicoza, o boală cauzată de consumul de concentrații ridicate de arsenic, din aceste locuri toxice și găsite în apă, se află la niveluri epidemice în zonă.

Concluzie

În ultimele secole omenirea a cunoscut o explozie a dezvoltărilor tehnologice și nu numai, dar cu toate astea se dovedește că omul este cea mai distructivă specie de pe pământ. Locuri toxice, orașe poluate, și zone întregi unde viața de-abia mai există, toate sunt urme al mânii omului care, în fuga sa după bani, a distrus locuri și orașe întregi.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Schimbări la Casa de Pensii. Tot ce trebuie să știi pentru 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro