11 iun. 2022 | 14:16

Locul unic din România unde timpul a stat în loc. Nu s-a schimbat nimic aici, iar străinii îl vizitează mereu

Utile
Locul unic din România unde timpul a stat în loc. Nu s-a schimbat nimic aici, iar străinii îl vizitează mereu
O destinatie din Romania face furori printre straini

România este o țară extrem de frumoasă, cu peisaje magnifice, parcă pictate de cei mai renumiți artiști. Pentru iubitorii de munte și aer curat, există un loc de vis, unde timpul a stat în loc. Vei rămâne mască doar privind pozele cu această destinație. Nu o să-ți vină să crezi că o astfel de comoară se ascunde aici, în Transilvania, foarte aproape de Sibiu.

Destinația din Transilvania de care românii nu știu

Foarte puțini dintre noi știu că avem un loc unic în România și-n Europa de Est. Comoara arhitecturală din inima țării este vizitată, într-un procent foarte mare, doar de turiști străini, fiind atrași de istorie, spiritualitate și aer de munte.

Ai auzit până acum de Abația cisterciană din Cârța? Este o destinație mirifică din Transilvania, situată la doar 49 km de orașul Sibiu, în direcția Brașovului. Află că este unica abaţie cisterciană nedistrusă din România şi cea mai estică din Europa!

Loc unic în România și-n Europa de Est

Povestea ei a început în anii 1205-1206, când a sosit în Transilvania un grup de călugări cistercieni de la mănăstirea Igriş (jud. Timiș) nu departe de localitatea Cârţa de astăzi. În aceste locuri au ridicat o construcţie simplă din lemn. Câțiva ani mai târziu, a fost ridicată o capelă de piatră, așa-numitul oratoriu. Noua biserică a fost sursă de inspirație pentru arhitectura viitoarelor lăcașelor de cult fortificate.

Abația cisterciană din Cârța

Mănăstirea de la Cârța a fost distrusă de tătari și turci, iar astăzi mai funcționează doar absida și corul fostei bazilici în care se țin slujbe. Turnul-clopotniță a fost construit în secolul al XV-lea, de către Andreas Lapicida, un constructor al locului. În vreme de război, acesta a fost folosit ca post de observație. Locul este minunat pentru relaxare în aer liber și încărcarea bateriilor (vezi VIDEO mai jos).

Include această mănăstire în vacanțele tale

Punctul turistic poate fi vizitat de luni până duminică, între orele 11.00 și 20.00. Totuși, dacă ajungi aici și este închis, cheile se află la casa cu nr. 110. Biletul de intrare costă 10 lei (adulți) și 5 lei (elevi, studenţi și pensionari).ÎPrețul include și vizita la muzeu, scrie instatravel.

În Evul Mediu, mănăstirea din Cârța a fost un așezământ monahal cistercian din Țara Făgărașului, filie a Abației Igriș. Aceasta se află în mijlocul satului Cârţa din județul Sibiu, la doar 49 km de orașul Sibiu, în direcția Brașov. Este unica abaţie cisterciană nedistrusă din România şi cea mai estică din Europa.

@rauldumitruv Știai ca avem unica Mânăstire Cisterciana din România? 🥰 follow me for more 🥰#tiktok #rauldumitruv #foryou #foryoupage #drone #information #wow #bts ♬ original sound – Raul Dumitru

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro