Care este locul unde s-a asfaltat cu stâlpi electrici în mijlocul străzii. Este vorba despre un oraș cu 30.000 de locuitori, unde oamenii abia așteptau ca strada lor să fie asfaltată. Însă soluția aleasă a fost de-a dreptul halucinantă, iar stâlpii de electricitate au rămas pe mijlocul drumului!
Locul unde s-a asfaltat cu stâlpi electrici este o stradă din Mosonmagyaróvár, oraș din județul Győr-Moson-Sopron, din nordul Ungariei. Strada a fost asfaltată, dar stâlpii de electricitate au fost păstrați în mijlocul drumului, conform Blikk.
Orașul acesta are 30.000 de locuitori, iar oamenii așteptau de mult timp ca strada lor de pământ, Királydomb, să fie asfaltată. Doar că soluția aleasă a fost total neașteptată: stâlpii de electricitate au rămas pe mijlocul drumului, iar asfaltul a fost turnat în jurul stâlpilor. Șoferii sunt acum nevoiți să facă slalom și să evite stâlpii de electricitate. Vezi imagini cu strada în galeria foto a articolului.
Conform operatorului de drumuri și poduri al orașului, mutarea stâlpilor nu ar fi rentat din punct de vedere economic.
„Planificarea și execuția nu ar fi justificat, nici financiar și nici ca timp, să mutăm această linie și această cablare în altă parte. Am ținut cont și de volumul de trafic“.
Astfel, mutarea coloanelor ar fi costat 1 miliard de forinți, adică circa 2,5 milioane de euro, prin urmare s-au investit „doar” 46 de milioane de forinți, adică circa 120.000 de euro. Autoritatea locală recunoaște însă că s-a decis o „soluție specifică, mai ieftină”, conform primarului István Árvay. Astfel, stâlpii rămân pe mijlocul străzii, iar în jurul lor se va crea o mică insulă de verdeață, „pentru a se evita accidentele”, a mai explicat Tibor Kosár, directorul general al contractantului Városüzemeltető.
Mosonmagyaróvár este un oraș în districtul Mosonmagyaróvár din județul Győr-Moson-Sopron, Ungaria. Acest oraș are o populație de 30.722 de locuitori (2011).
Potrivit recensământului din 2011, orașul Mosonmagyaróvár avea 30.722 de locuitori. Din punct de vedere etnic, majoritatea locuitorilor (92,22%) erau maghiari, cu o minoritate de germani (4,07%). De menționat este că nu există o religie majoritară, locuitorii fiind romano-catolici (49,25%), persoane fără religie (15,83%), reformați (3,26%), luterani (2,22%) și atei (1,6%). Iar pentru 27,54% din locuitori nu este cunoscută apartenența confesională.
Ungaria este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Ea se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic. Ungaria se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest.