Crăciunițele sunt florile sezonului și sunt iubite de aproape toți românii. Mulți aleg să-și împodobească locuința cu ele. Care este locul unde nu este deloc indicat să le poziționezi? Riști să atragi ghinionul dacă faci asta.
Crăciunița este categoric planta sezonului rece! Aceasta este cumpărată de cei mai mulți în special înaintea sărbătorilor. Deși puțini știu acest detaliu, ea poate atrage ghinionul dacă este pusă într-un anumit loc. Forile ei roșii și spectaculoase îți pot aduce probleme.
Plantele joacă un rol esențial în principiile Feng Shui, iar cei care aduc orice obiect nou în casă sunt foarte atenți la locul unde le așează. Florile și arbuștii aduc armonie și echilibru între cei din familie și absorb energiile negative din casa ta.
Efectul Crăciuniței poate fi redus în funcție de locul în care este poziționată. Concret, ea nu trebuie pusă niciodată în baie. Acesta este un mediu nepotrivit pentru ea din cauza umidității, dar în special nu trebuie așezată aici pentru că locul pentru plantă este sinonim cu ascunderea banilor.
Mai mult decât atât, i se restrânge energia și îi este limitată capacitatea de a absorbi vibrațiile proaste din casă. Mulți români aleg să pună Crăciunița chiar la bucătărie, aproape de pervazul exterior.
Nu trebuie să faci asta pentru că acțiunea ei purificatoare va fi inexistentă în spațiul destinat pregătirii mâncării. Este util să o pui în sufragerie, loc unde de obicei se strâge familia la ceas de seară. De asemenea, o opțiune bună este să o așezi în camera de oaspeți, undeva la vedere.
Legenda pornește din Mexic. Se spune că exista o fată săracă pe nume Pepita care nu avea niciun cadou pentru pruncul lui Iisus la slujba de Crăciun. Prietenul ei pe nume Pedro a încercat să o înveselească și i-a spus: „Sunt sigur că Iisus va fi fericit cu un cadou oricât de mic, atât timp cât i-l oferă cineva care îl iubește”.
Pepita a cules câteva buruieni de pe marginea drumului și a intrat rușinată în biserică. În drum spre altar și-a amintit vorbele prietenului ei, a îngenuncheat și a pus buchetul cu încredere lângă scena Nașterii Domnului. Buchetul a înflorit dintr-o dată și a uimit pe toată lumea cu florile roșii și mari.
Cei prezenți au fost convinși că în fața lor s-a petrecut un miracol, iar de atunci plantele au fost numite „Flores de Noche Buena” (în română, Floarea Nopții Sfinte sau Crăciunița). Forma florilor și a frunzelor seamănă cu stelele, motiv pentru care este asociată cu Steaua de la Betleem care i-a condus pe magi către Iisus.