Nici tu nu știi ce să faci cu capacul de la oala în care gătești mâncare pe aragaz? Nu trebuie să-l așezi pe blatul de bucătărie, pe chiuvetă sau în alte locuri. Există o tehnică foarte simplă de a depozita capacul la care, cel mai probabil, nu te-ai gândit niciodată. Iată cum trebuie să procedezi!
Capacele de oală se numără printre articolele problemă, de regulă, din bucătăriile gospodinelor. Par să se înmulțească mereu, să nu le mai găsești loc în dulap sau în sertare. Aceasta nu este singura dificultate comună cu care se confruntă gospodinele când vine vorba despre depozitarea capacelor de oală.
De cele mai multe ori, gospodinele se irită în timpul procesului de gătire, mai ales dacă sunt contra timp, fiindcă nu găsesc locul potrivit pentru a așeza capacul de la oala cu mâncare. În cazul în care este fierbinte și aburit, se recomandă evitarea punerii capacului pe blatul de lemn din bucătărie.
Cum poți să procedezi când faci mâncare, vrei să așezi capacul de oală în altă parte pentru a te ocupa de alimentele din vas, însă nu pare să găsești niciun loc potrivit? Playtech Știri îți dezvăluie o tehnică folosită de multe străine, mai puțin cunoscută în rândul româncelor însă.
Când cumperi o oală de la magazin, dacă este vorba despre un set, vine cu tot cu capacul potrivit formei și dimensiunii acesteia. În caz contrar, poți cumpăra un capac separat. Trebuie precizat că tehnica de astăzi o poți pune în aplicare doar în cea dintâi situație.
Citește și: De ce se numeşte oala minune aşa. Ce o face atât de specială, de fapt
După ce iei capacul de oală, intenționând să amesteci ingredientele din vasul de bucătărie sau să prepari în el, pentru a nu te incomoda îl poți așeza într-un loc „secret”. Este mai simplu decât crezi! Tot ce trebuie să faci este să rezemi capacul, în direcție oblică, pe mânerul oalei, ca în poza de mai jos.
Acest truc va funcționa doar în cazul în care capacul face parte din același set cu oala. În caz contrar, nu se va potrivit pentru a fi sprijinit de mânerul vasului de bucătărie în care gătești.
În ceea ce privește organizarea capacelor de oală în așa fel încât să nu se provoace dezordine în bucătărie, avem câteva sfaturi de asemenea. Ai grijă să pui oala și capacul ce îi este destinat întotdeauna împreună, pentru a fi ușor de lucrat cu ele și pentru a nu pierde timp căutându-le pe cele potrivite.
Citește și: A pus o scobitoare la capacul cratiței în care a fiert pastele. Trucul e genial și extrem de util
Poți organiza oalele de bucătărie cu tot cu capacele lor într-un sertar mai adânc. În acest fel vei avea acces la ele oricând, în mod convenabil, și vei putea să profiți la maximum și de spațiul de care dispui.