Locul pe care îl va ocupa Simona Halep înainte de Roland Garros

Locul pe care îl va ocupa Simona Halep înainte de Roland Garros
Simona Halep a absentat de la ediția de anul trecut a Roland Gaross-ului și nu are niciun punct de apărat în turneul din acest an

Locul pe care îl va ocupa Simona Halep înainte de Roland Garros. Fostul lider mondial se pregătește de revenirea la turneul său preferat, după cum l-a caracterizat. Anul trecut, românca a absentat din cauza gravei accidentări pe care a suferit-o la Roma. Așa se face că, de această dată, Simona Halep nu are niciun punct de apărat și, în cazul unui parcurs bun, poate urca serios în ierarhia mondială.

Locul pe care îl va ocupa Simona Halep înainte de Roland Garros

Locul pe care îl va ocupa Simona Halep înainte de Roland Garros. Jucătoarea din Constanța revine la turneul parizian după ce a absentat anul trecut din cauza accidentării suferite la Roma. Românca a triumfat în 2018 și a mai jucat alte două finale, în 2014 și 2017.

Simona Halep a recunoscut că are amintiri grozave de la Roland Garros, competiție pe care a visat încă de mică să-l câștige.

„Voi avea mereu amintiri grozave de la Roland Garros. Primul lucru la care mă gândesc e turneul din 2018, pentru că a fost primul meu Slam câștigat. Am visat de mică să câștig la Roland Garros și visul mi-a devenit realitate. A fost o atmosferă fantastică la acea ediție, fanii m-au susținut mult. Nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat”, a declarat Halep, conform eurosport.ro.

Nu a participat la ediția de anul trecut

Simona Halep a mai spus că actualul vis este să câștige din nou turneul de Grand Slam.

„Dacă voi câștiga din nou, va fi tot foarte special, pentru că mereu când câștigi un Grand Slam e un moment incredibil. Am 30 de ani acum, nu pun presiune pe mine, dar de asta sunt aici: muncesc din greu pentru a îmi vedea un nou vis devenit realitate. Să vedem dacă voi putea să și câștig un nou Slam”, a adăugat Halep, conform aceleiași surse.

Ea a mai spus că Patrick Mouratoglou, noul său antrenor, a ajutat-o să-și regăsească dragostea pentru tenis.

„Patrick mi-a oferit multă motivație și m-a ajutat să îmi găsesc dragostea pentru acest sport. Este o plăcere să fiu din nou pe teren și să muncesc din greu. Totul s-a scimbat și acum trebuie să mă adaptez, dar simt că m-am descurcat bine până acum. Abia aștept să ofer ce am mai bun pe teren și să dau tot ce am mai bun. Pot să fiu mai agresivă și lucrăm la acest aspect, dar și la jocul complet”, a spus Simona Halep pentru sursa citată.

Simona Halep va debuta în turneu de pe locul 19 WTA. Anul trecut ocupa poziția a 3-a în clasamentul mondial, dar accidentarea de la Roma i-a ruinat sezonul. Totuși, Halep poate recupera multe poziții, în cazul unei performanțe deosebite, pentru că nu are niciun punct de apărat la această ediție. De asemenea, ea poate depăși borna de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis. Halep își va afla prima adversară după tragerea la sorți ce va avea loc joi seară.