12 iun. 2023 | 19:39

Locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte. ‘Templul Extratereștrilor’, prea puţin ştiut de turişti

Utile
Locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte. 'Templul Extratereștrilor', prea puţin ştiut de turişti
Ca și atestare istorică, conform celor descoperite aici de arheologi, ar fi undeva în era neolitică

Astăzi ne propunem, în cadrul unui nou ciclu de articole „Turist prin țara mea”, să vă ducem virtual, cel puțin, în locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte. Cunoscut sub numele de „Templul Extratereștrilor”, locul este cunoscut de extrem de puțini turiști și se află în județul Brașov, în localitatea Șinca Veche. Așa că, să pornim la drum spre locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte.

„Turist prin țara mea” spre locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte

Deși știm că mulți dintre noi nu suportă aglomerația, mai ales pe Valea Prahovei, singura modalitate pe care o recomandăm este cu mașina personală. Argumentul important pentru acest mod de a ajunge unde ne propunem este că ai ce vedea, mai ales peisajele de dincolo de Valea Prahovei. Așadar, vom avea de parcurs aproximativ 217 km până la destinație, iar durata călătoriei, în condiții optime ar fi de aproximativ trei ore.

Vezi și: Obiective turistice în județul Buzău. Locuri spectaculoase pe care nu trebuie să le ratezi

Ne urcăm la volan și ieșim din București pe drumul Dj200, ulterior intrând pe A3, sau direct pe DN1 până la destinație, în județul Brașov. Undeva după Perșani facem stânga pe drum și de aici mai sunt câțiva kilometri până la locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte. Locuitorii de aici îi spun Șinca Veche, situat la exact 45 de km de Brașov și la 22 de km de Făgăraș. Pentru cei care au auzit, de exemplu, de Gheorghe Șincai, familia reputatului istoric, filolog și preot greco-catolic român, reprezentant de seamă al Școlii Ardelene, se trăgea din Șinca Veche.

Vezi și: Locul din România vânat de străini. E un loc unic, te întorci în trecut, puţini turişti români îi calcă pragul

Iar ca și atestare istorică, conform celor descoperite aici de arheologi, ar fi undeva în era neolitică, intrând ulterior, între anii 14 – 37 e.n., în stăpânirea romană sub conducerea Imparatului Tiberius. Ulterior, începând cu anul 1476 și până 1939 Șinca Veche trece printr-o perioadă tumultoasă cu ridicări economice, sociale și religioase, dar și cu căderi.

Șinca Veche și „Templul Extratereștrilor”

Dar ceea ce deosebește această localitate de multe altele, poate la fel de vechi, este un lanț de biserici săpate în piatră, printre acestea aflându-se și Schitul Sfântul Nectarie. Este vorba de un număr important de biserici rupestre, fiind considerate a fi printre cele mai vechi monumente din perioada feudală. Acest complex de peșteri de la marginea satului românesc Șinca Veche poartă mai multe nume. Localnicii le spun „Peștera Templului din Sinca Veche”, „Mănăstirea”, „Templul Destinului”, sau „Templul Extratereștrilor”. Dar indiferent cum o numiți, originile și scopul acestei capele subterane sunt la fel de enigmatice.

Vezi și: Locul din România în care te simţi ca în Maldive. Apa turcoaz face furori printre turişti, e un loc de vis

În timp ce constructorii originali ai peșterii mănăstirii Șinca Veche sunt necunoscuți, situl a fost datat la o vechime de aproximativ 7.000 de ani. Indiferent de cine a construit inițial spațiul, acesta a găzduit o serie de locatari religioși diferiți, după cum reiese din melanjul ciudat de simboluri religioase disparate care au fost sculptate pe pereții templului.

Pentru turistul care ajunge aici pentru prima dată i se vor dezvălui două încăperi ce formează sanctuare primitive, iar pe pereții acestora vor putea vedea sculptate diferite simboluri ezoterice, inclusiv o stea a lui David cu șase colțuri, și chiar un Yin-Yang-ul chinezesc situat în centrul hexagonal.

Texte bizare sculptate într-un stil necunoscut apar pe toți pereții, iar într-unul dintre sanctuare un portret îi frapează pe mulți vizitatori ca semănând cu Iisus. Cu toate acestea, acest loc nu seamănă cu nicio altă biserică creștină construită vreodată. Potrivit multor vizitatori, acest spațiu găzduiește o energie cu totul ciudată, spunând că aici au avut loc de-a lungul timpului multe evenimente inexplicabile.

Vezi și: Satul din centrul României care i-a înnebunit pe turiști. Face furori printre oameni după ce a fost modernizat

Anumite documente, înregistrate încă din 1700, spun că templul din peșteră a fost folosit ca loc de odihnă de călugării transilvăneni care erau „hărțuiți să se convertească la catolicism”. Cu toate acestea, deși este prezentă o stea gigantică a lui David, spațiul este lipsit de orice altă cruce creștină, ceea ce sugerează că simbolul ar fi putut fi sculptat de cineva care a perceput forma în interpretarea sa de „Sigiliu al lui Solomon”, un simbol care a figurat foarte mult în artele alchimice medievale, precum și în vrăjile și incantații, iar forma a fost adoptată de magicienii ceremoniali moderni și spiritiști. (vezi aici)

Evenimentele ciudate de la Șinca Veche

Mulți dintre cei care locuiesc în zonă și care au intrat aici spun că templul rupestru a fost creat de fapt ca un templu dedicat lui Zalmoxis, zeul popoarelor dacice. Acest lucru este susținut de descoperirea de monede și ceramică romană în șase case dacice și treisprezece gropi, una dintre monede fiind din timpul lui Tiberius Caesar Augustus, al doilea împărat roman care a domnit între anii 14 și 37 d.Hr.

Vezi și: Locul magic din România pe care toţi străinii vor să îl vadă. Grădina Zmeilor, un tărâm de poveste. Peisajele îţi taie răsuflarea

Arheologii bănuiesc că în apropierea templului se afla o fortificație romană care încă nu a fost găsită. Localnicii cred, de asemenea, că dealurile ascund mormântul pierdut, și comorile, unui general roman și, deși este posibil ca templul să fi fost folosit în epoca romană, mulți arheologi cred că a fost creat cu 5.000 de ani mai devreme, iar din secolul al XVIII-lea, o însemnare despre Munții Făgărașului spune că biserica rupestră de la Șinca Veche era numită „Templul Alesului”, „Mănăstirea săpată în piatră”, un loc  al împlinirii dorințelor bune.

Vezi și: Animalul extrem de rar care trăiește în România. Sunt foarte puține exemplare în toată lumea

De asemenea, există sute de pagini și bloguri turistice care vorbesc despre energii speciale, despre care mulți cred că agită universul în așa fel încât îți poate îndeplini orice dorință. Această tradiție este evidentă și în miile de dorințe scrise lăsate în fiecare an la fața locului.

Concluzie

Așadar, dacă nu ai ajuns niciodată la Șinca Veche, în locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte, poate ar fi cazul să îți planifici o excursie până aici. Cine știe, poate ți se va îndeplini o dorință, dacă ți-o propui și o și lași scrisă în aceste mânăstiri rupestre.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Vin și vești bune de la ANM. Ce urmează să se întâmple cu vremea
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Funcție pentru șoferi, pe Google Maps. Cum o poți folosi
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro