Florile pot înfrumuseța și da culoarea unei camere, iar dacă lalelele sunt florile tale preferate, iată unde trebuie să le pui pentru a înflori și pentru a rezista cât mai mult.
Lalelele sunt flori rezistente însă, ca oricare altă floare, are nevoie de îngrijire pentru a-și păstra frumusețea pentru o perioadă cât mai lungă de timp, indiferent dacă sunt în casă sau în grădină. Este foarte important locul unde le așezăm, câtă apă le dăm și câtă lumină naturală primesc, lucruri esențiale pentru a crește cât mai frumos.
Laleaua este un semn al dragostei sincere, reprezintă pasiunea și romantismul. Pe lângă trandafir, este una dintre cele mai alese flori atunci când vine vorba despre dăruirea unei flori persoanei iubite. Din păcate, au o durată de viață scurtă, de circa 3 săptămâni.
Pentru ca lalelele să înflorească cât mai frumos și să aibă o durată de viață cât mai lungă, ar trebui să ai în vedere câteva aspecte. În primul rând, sunt perfecte pentru a fi cultivate în grădină sau în ghiveci. Au nevoie mereu de lumină, iar în funcție de specie, pot sta la soare sau la semiumbră.
De asemenea, trebuie udate în abundență, însă fără a inunda solul. La fiecare 30 de zile este bine să mai adaugi câte puțin îngrășământ. Când vine vorba despre poziționare, cel mai bine ar fi să le pui la intrarea în casă, în curte sau în grădină.
Cazanele Dunării este o zonă de o superbitate ieșită din comună. Este locul unde mii de turiști își planifică aici concediul. Un lucru mai puțin cunoscut de aceștia este faptul că aici crește o floare unică în lume.
Este vorba despre laleaua galbenă de Cazane. Mai este denumită și laleaua bănățeană sau Tulipa hungarica. Este o specie de lalelele extrem de rară și nu poate fi culeasă de iubitorii de flori. Pe lângă faptul că este o floare rară, crește într-o zonă greu accesibilă.
Laleaua galbenă de Cazane este protejată și nu poate fi expusă pericolului de dispariție. Înflorește la începutului lunii aprilie și poate fi văzută doar până la începutul lunii mai. A fost văzută pentru prima oară în anul 1884, de către botanistul Vincze von Borbas, care a publicat și un material într-un ziar la vremea respectivă despre această floarea scumpă la vedere.